Чому у Луцьку не купують нових маршруток

Чому у Луцьку не купують нових маршруток

Середній вік луцьких маршруток – 9 років, а нові перевізники не купують через високу вартість.

Про це в інтерв’ю «Першому» розповів директор Луцького АТП 10701 Сергій Дьомін.

Перевізник каже, що середній вік луцьких маршруток – 9 років. При цьому їхній ресурс – 7-9 років.

«Власники якось думали над тим, щоб ще раз вкласти кошти у розвиток і купити нові автобуси, щоб підвищити рівень послуг і отримати хороший прибуток. Але порахували і з’ясувалось, що такі автобуси, як в Луцьку, коштують 65 тисяч доларів», - зазначає Сергій Дьомін.

«За ідеальних умов, навіть, якщо він не буде ламатись, прибуток можна отримати тільки за 10 років. А з врахуванням того, що він все одно потребуватиме обслуговування, ремонтів, сподіватись на повернення коштів, навіть не на заробіток, можна лише років за 13. Хто буде вкладати гроші в такий бізнес?» - додає підприємець.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Я готовий возити пасажирів за 3 гривні», - луцький перевізник

З його слів, АТП 10701 наразі працює у збиток.

«Візьмемо для прикладу маршрут №3. Коли запроваджували тариф п’ять гривень, там розрахунковий тариф був менше, ніж 4,5 гривень. Тобто ми заробляли 50 копійок. А зараз за рахунок підвищення вартості пального розрахунковий тариф там 5,56 гривень. І це ми рахували при вартості пального у 29 гривень за літр, а на сьогодні його оптова ціна – 31 гривня», - наголошує перевізник.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як виглядала перша луцька електростанція на початку ХХ століття. ФОТО
Наступна новина На Волині за торгівлю людьми розшукують жінку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини