У Волиньраді затвердили обласний бюджет на 2019 рік

У Волиньраді затвердили обласний бюджет на 2019 рік
Фото: vsluh.ru

У Волинській облраді прийняли проект обласного бюджету на 2019 рік.

Відповідне рішення було прийняте на сесії облради 20 грудня.

Доходи на 1,6 мільярда менші, ніж торік

Як зазначив керівник департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, проект бюджету був поданий вчасно. Доходи обласного бюджету становлять 6,9 млрд грн, що на 1,6 мільярда менше, як торік.

«Дійсно, вони на 1,6 мільярда менші. Тому що пільг і субсидій передбачено менше. Припинено митний експеримент (планувалося залучити 840 мільйонів гривень)», - наголосив керівник департаменту фінансів ОДА.

За словами Ігоря Никитюка, у бюджеті фактично не заплановано капітальних видатків.
«Хочу наголосити: 80% у проекті бюджету – це захищені статті, 20% - це програми», - повідомив Ігор Никитюк.

Як зауважив депутат Віктор Козак («Солідарність»), що під час недавнього засідання бюджетної комісії облради у проекті бюджету сталися неочікувані для частини обранців зміни: суттєві кошти капвидатків переспрямували на інші райони, зокрема на 23-й округ.

У ході сесії стало відомо, що депутати планують зняти кошти, заплановані на перинатальний центр у Луцьку, який збиралися відкривати навесні. Йдеться про 17 мільйонів.

«Зміни стосуються тільки 25 млн (з них 17 млн – кошти на перинатальний центрі, які було знято). Ми зобов’язалися, що кошти буде повернено при розподілі вільних залишків. Але ми не знімали коштів з тих речей, де нема резервів.», - наголосила голова бюджетної комісії Ірина Вахович (УКРОП).

Савченко – проти

На думку голови Волинської ОДА Олександра Савченка, приймати бюджет таким, як він є, не можна.

«Вкінці того, що нам поклали на стіл, тільки певні округи. Я гарант рівності. Або тоді давайте дерибанити бюджет і нічого не робити. Ви всі знаєте, що ми повинні видавати стипендії за олімпіаду, нам треба кошти. Всі знаєте, що в червні Луцьк погодився прийняти європейський чемпіонат з легкої атлетики. Ми сьогодні знімаємо кошти на фізкультуру, а вони й так невеликі. Куди ми йдемо?» – сказав Савченко.

«Пан Рубльов недавно питав, що там думає губернатор. Я поки нічого не думаю, я просто звертаюся до вашого здорового глузду. Давайте будемо толерантними. Я не забороняю вам голосувати. Ми заклали захищені статті, ви сьогодні це знімаєте. Не робіть цього, зупиніться. А пані Вахович чудово розбирається в бюджеті, повинна була б сказати, звідки це взялося», - наголосив голова ОДА.

Депутат Володимир Бондар висловив подив з того, що в проекті бюджету, який пропонується до голосування, зовсім нема коштів на Ратнівський район. На що Ірина Вахович відповіла, що комісія не отримувала звернень з Ратнівського району.

Більшість проголосувала «за»

Частина депутатів пропонувала не приймати проект бюджету зі змінами комісії, а прийняти проект адміністрації.

«От вам і відповідь, чому кладуть дороги в сніг. А тому, що ви торік затягнули з переліком. Невідомо, чи гелікоптер прилетить до виборів і чи буде тут сесія до виборів. Ірино Михайлівно, зробіть мужнє рішення. Ви сказали, що це не ваш проект, це колегіальний. Зніміть проект комісії, а давайте приймемо бюджет, поданий адміністрацією», - зазначив Віктор Козак.

Зрештою, на голосування поставили проект, поданий комісією, зі змінами. Рішення підтримала більшість: «за» - 40 обранців.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомий волинський телеведучий показав романтичні світлини з коханою
Наступна новина Ігор Гузь побився у Верховній Раді. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини