У центральному парку Луцька хочуть збудувати тенісні корти

У центральному парку Луцька хочуть збудувати тенісні корти
Приміщення колишнього ФСТ «Спартак» (джерело: ІА Конкурент)

На території колишнього спортивного комплексу «Спартак», на базі якого утворили третю міську  дитячо-юнацьку спортшколу,  мають намір збудувати тенісні корти.

Про це розповів директор Департаменту сім'ї, молоді та спорту луцької міської ради Олексій Веремійчик  у інтерв’ю ІА «Конкурент».

Нагадаємо, рішення про придбання міськрадою  ФСТ «Спартак» прийняли під час сесії Луцької міської ради 27 червня 2018 року. Йдеться про нежитлові приміщення на вулиці Глушець, 20.

«Це був заклад фізкультурно-спортивного товариства «Спартак». Рішення про дії з майном ухвалювали їхні центральні органи влади. Проблема в тому, що Волинське фізкультурно-спортивне товариство «Спартак» перестало вкладати кошти в ремонт та вдосконалення приміщення. Тому почалися звернення до міської та обласної рад про грошову підтримку, оскільки й оплата праці тренерського складу стала складним фінансовим питанням для товариства», – розповів чоловік.

«Тим, що в «Спартаку» займалися сотні дітей, там були видатні тренери, часто маніпулювали»

«Тим, що в «Спартаку» займалися сотні дітей, там були видатні тренери, часто маніпулювали. Але я був проти такого дотування з бюджету, бо гроші виділяються на те, чим міська рада не може управляти, керувати, оцінювати раціональність використання коштів. Таке циклічне виділення дотацій, що покривало лише існування без розвитку, було нелогічне. Натомість створили третю міську дитячо-юнацьку спортшколу і перевели туди тренерів», – зазначив Веремійчик.

 Також посадовець розповів, що паралельно говорили зі «Спартаком» про можливість безплатної оренди приміщення для спортивної школи. Це тривало понад півроку, але згоди не вдалося дійти.

«Погодилися на варіант продажу приміщення, адже цей комплекс має гарну перспективу розбудови, він у парковій зоні, поруч іподром. На мою думку, 3,3 млн гривень – це досить дешева ціна», – зазначив Олексій Веремійчик.

 У якому стані приміщенні зараз?

«Об’єкт потребує догляду та великих капіталовкладень, адже десятки років там не відбувалися капітальні роботи, тому стан відверто занедбаний. Але нині вдалося відремонтувати дах, замінити на енергоощадні вікна та двері фасадної частини. Наступним кроком буде заміна системи опалення. У найближчий час будемо робити опалення. Так, господарської роботи там багато. Потрібно узгодити земельні питання, проектно-кошторисну документацію на все приміщення. Спробуємо залучити додаткові кошти не з міського бюджету», – зазначив Олексій Веремійчик.

«У намірах – побудувати тенісні корти»

«Легка та важка атлетика, великий теніс, художня гімнастика. У намірах є побудувати поруч зі спорткомплексом корти. Це гарний популярний вид спорту, але на офіційному рівні він ніколи не культувався. На мою думку, це досить перспективний напрям», – підкреслив посадовиць.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Дубні побудують нову об'їзну дорогу. КАРТА
Наступна новина У Луцьку покажуть унікальне шоу «Спляча красуня»
Останні новини
Схожі новини