9 простих порад для здоров'я серця

9 простих порад для здоров'я серця

Серцево-судинні захворювання – вбивця номер один у світі, через них помирає більше людей, ніж з будь-яких інших причин.

Українці в середньому живуть на 10 років менше, ніж громадяни країн Західної Європи і помирають у більш ніж половині випадків (67% від усіх смертей) саме через серцево-судинні захворювання.

Кожен третій українець у віці від 18 до 65 має підвищений кров’яний тиск, що збільшує ризики серцево-судинних захворювань.

Зростає захворюваність на гіпертонію серед молодих чоловіків.

За даними Світового банку, кожен п’ятий українець у віці від 18 до 24 страждає на гіпертонію. І третина з них навіть не знають про свою хворобу.

Багатьох цих захворювань і смертей можна уникнути, і для цього не потрібно надзусиль чи радикальних кроків.

Нам пощастило: серцево-судинні захворювання спричинені не непередбачуваними вірусами, для поширення яких варто раз чхнути хворій людині, не бактеріями, які все важче вбити антибіотиками.

Причиною серцево-судинних захворювань найчастіше є наші звички, а з цим легше боротися, варто лише полюбити своє серце і дбати про нього.

Якщо дотримуватися 9 простих порад від The National Health Service in England, ризик розвитку серцево-судинних захворювань можна суттєво знизити.


Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер Поль Бокюз – відомий шеф-кухар та творець нової французької кухні
Наступна новина Вчені пояснили, чому займатися спортом потрібно зранку
Останні новини
Схожі новини