Андрій Садовий розповів, як вирішити проблему смороду і сміття у Луцьку

Андрій Садовий розповів, як вирішити проблему смороду і сміття у Луцьку
Андрій Садовий

Питання сміття і смороду – це питання нашої держави.

Про це міський голова Львова Андрій Садовий розповів під час прес-конференції 5 липня.

«У нас донедавна взагалі не було жодної стратегії, як поводитися з побутовими відходами. Скажу більше, у нашій державі немає жодної структури, яка б консолідувала всі міста, що мають однакові проблеми. Але вони покинуті напризволяще, один на одного, самі вирішують свої проблеми».

Посадовець зазначив, що якщо Луцьк хоче мати нові мережі, то потрібно більше працювати з Європейським банком реконструкції та розвитку. Брати кошти й інвестувати їх.

«Луцьк – це старовинне місто, тому мережі потрібно модернізувати. Якщо ви хочете навести порядок зі сміттям, то варто будувати новий сучасний завод. Ми в цьому році будемо його будувати у Львові. Від Європейського банку ми отримали 35 мільйонів євро, з них 10 – грантові кошти. Це буде один з перших заводів в Україні. У Польщі таких заводів – 150», – розповів Андрій Садовий.

За його словами, ціль візиту – дати певний драйв для громадськості й активістів. Не бути байдужими, а збиратися та спільно вирішувати проблеми, адже на прикладі Львові він побачив, що коли люди об’єднуються, то є результат.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Добкіну оголосили про зміну підозри, справу передають до суду
Наступна новина На посаду директора КП «Ласка» – два претенденти
Останні новини
Схожі новини