Добкіну оголосили про зміну підозри, справу передають до суду

Добкіну оголосили про зміну підозри, справу передають до суду
фото з допису у Facebook

Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив про зміну раніше повідомленої підозри народному депутату від «Опозиційного блоку» Михайлу Добкіну.

Про це повідомляє прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Facebook, – пише Українська правда.

При цьому не вказано, в чому саме полягає зміна підозри.

«Після оголошення про зміну раніше повідомленої підозри іншим фігурантам кримінального провадження досудове розслідування буде закінчено та матеріали досудового розслідування у порядку ст. 290 КПК України будуть відкриті стороні захисту», – зазначає Сарган.

Після цього, за її словами, обвинувальний акт буде направлений до суду для розгляду по суті.

Водночас сам Добкін у коментарі «Українській правді» заявив, що підозру йому не змінили. Кримінальні статті підозри, за його словами, залишились попередніми.

«Це процедура така. Коли закінчується досудове слідство перед передачею до суду мені дають уточнену підозру, яку слідчий вже сформулював у такому вигляді, в якому будуть передавати її в суд і пред'являти мені звинувачення», – пояснив нардеп.

За словами «опоблоківця», тепер він буде ознайомлюватися зі справою, після чого її передадуть в суд.

29 червня 2017 року Генпрокурор Юрій Луценко вніс подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт нардепа Добкіна.

Його підозрюють в умисній змові з групою осіб для зловживання службовим становищем та сприяння шахрайству з метою заволодіння 78 га земельних ділянок Харкова нормативною вартістю понад 220 мільйонів гривень.

13 липня року парламент дав згоду на притягнення до відповідальності Михайла Добкіна. Сам Добкін, виступаючи в Раді, зазначив що справа проти нього «розсиплеться в суді».

Згодом Печерський райсуд Києва заарештував самого Добкіна і встановив заставу в розмірі 50 млн гривень. А також заарештував 2 автомобілі, 2 будинки, земельну ділянку і винний погреб на 200 квадратів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські медики отримали два реанімобілі. ФОТО
Наступна новина Андрій Садовий розповів, як вирішити проблему смороду і сміття у Луцьку
Останні новини
Схожі новини