Батальйон «Айдар» відзначає четверту річницю з дня створення

Батальйон «Айдар» відзначає четверту річницю з дня створення

Бійці добровольчого батальйону «Айдар» 3 травня відзначають 4 роки з дня створення.

У цей день 2014 засновник батальйону «Айдар», нині позафракційний депутат Верховної Ради Сергій Мельничук отримав наказ про створення в/ч № 0624. Одними з перших до батальйону увійшли саме волиняни.

Командиром 2-ї штурмової роти «Захід» 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар» тоді призначили Ігоря Лапіна (позивний «Зола»). Заступником командира роти а згодом і командиром окремого кулеметного взводу став Андрій Омельчук (позивний «Сотник»), а командиром І взводу - Юрій Бубенщиков (позивний «Бубєн»).

А загалом, у складі батальйону «Айдар» в АТО відвоювало  понад 3 десятки волинян.

«У першому взводі батальйону «Айдар» з самого початку воювало близько 30 волинян. Можливо звучить дещо гучно, зате правдиво: ми були першими – нас поміняли достойні. Ми зупинили вторгнення, навчили армію воювати і дякувати цьому ми сьогодні маємо мирне небо у Луцьку і Києві. Усе – завдяки тим першим, хто пішов на війну у пекельному 14-му році. Слава тим хто загинув! Честь тим, хто воював чесно! …а про тих, хто з шевронами «Айдару» дискредитував батальйон – ми й не будемо сьогодні говорити», - зауважив нардеп Ігор Лапін.

У цей день, у Свято-Троїцькому кафедральному соборі відслужили молебень та помолились за полеглих Героїв «Айдару». Опісля – на Алеї Слави у Гаразджі відбулась заупокійна літія.

Побратими пригадали усіх бійців батальйону «Айдар», які героїчно загинули у боях на сході України. Серед них: Микола Королько, Олег Михайлов, Сергій Грибков, Андрій Абалмасов, Андрій Атаманчук, Сергій Климчук, Олег Вишневський, Рустам Хамраєв, Сергій Шостак, Роман Луцюк, Ігор Філіпчук, Василь Білітюк та Віктор Кумецький.

Також досі вважаються зниклими безвісти двоє братів – лучани Дмитро та Володимир Хомяки, доля яких досі лишається невідомою.

Тож бійці віддали шану своїм полеглим побратимам і помолилися за упокій Героїв АТО.

 

 

Posted by Игорь Александрович Лапин on Wednesday, 2 May 2018
 

Георгіївка. ПРОРИВ до Луганського Аеропорту.

Posted by Айдар Акбар on Sunday, 1 April 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на ЛПЗ горіло авто. ВІДЕО
Наступна новина На березі Світязя зібрали понад сотню мішків зі сміттям. ФОТО
Останні новини
Схожі новини