Базарники із Завокзального ринку їздили до Зеленського

Базарники із Завокзального ринку їздили до Зеленського

Підприємцям Завокзального ринку вказують на вихід. Звільнити територію від контейнерів вимагає судове рішення щодо порушення техногенної та пожежної безпеки. Щоправда, це лише один з інструментів, за допомогою яких працівників ризикують позбавити робочого простору. Кому потрібна земля під ринком та як налаштовані підприємці, розповіли журналісти «Сфери ТВ».

Історія конфлікту

Понад дві тисячі підприємців Завокзального ринку стали заручниками конфліктної ситуації, що простежується не один рік, між Луцькрадою та Волинською облспоживспілкою. Муніципалітет різними способами намагається повернути землю під ринком, яку орендує друга сторона. Зрештою, у тривалій судовій тяганині перемагає облспоживспілка.

Та це стало лише початком загострення боротьби, бо потерпівши фіаско у судах, Луцькрада вирішила зайти з іншого боку, за будь яку ціну, прогнати підприємців, - розповідає голова ГО Волинська організація роботодавців торгівлі та комерційної сфери Тетяна Іовенко. Щоправда, і це виявилось не так просто, бо своїми ж голосами ще у 2009-му році Луцькі обранці громади, на сесії продовжили договори з підприємцями до 2031-го року. Підприємці переконані, що за документами мають право торгувати на ринку Завокзальний.

Допомогли пожежники?

Тетяна Іовенко переконана: в поміч Луцькраді нагодились пожежники. Ходили на ринок як на роботу, перевіряли та обов’язково знаходили недоліки. 

З купою приписів про порушення техногенної та пожежної безпеки, ДСНС за підписом головного пожежника Волині Грушовінчука звертається до адмінсуду. І вже за рішенням Феміди вимагає у підприємців звільнити земельну ділянку. Підприємці в шоці і щодня виходять з острахом на роботу, адже, з досвіду знають, що варіантів як розібратись з простими людьми, що заробляють собі на хліб, можна вигадати безліч.

«Дуже гарно перебудували ЦУМ в центрі міста, знайшли інструмент як вмовити підприємців звідти піти. Просто тут найпотужніша на ринку облспоживспілка і, звісно, їм найважче з нею розібратися», – переконана підприємець Людмила Патіюк.

Підприємець Юрій Багацький на ринку торгує 20 років. Чоловік називає це нічим іншим як рейдерством. Каже, й подумати не міг, що доведеться воювати з владою, яку сам обирав.

Обіцяють боротьбу

Підприємці Завокзального ринку обіцяють боротися за власне право заробляти. Днями, з письмовим зверненням, вони їздили до глави держави Володимира Зеленського. Просили захистити їх від цього свавілля місцевих посадовців.

ідприємці наразі чекають відповіді від президента. Та це не все. У разі, якщо їх й надалі не чутимуть у міській раді, готові до кардинальних дій, аби не сталося так як з ринком «Привіз». До слова, сьогодні на позачерговій сесії Луцькради, депутати проголосували за розірвання іншого договору з облспоживспілкою - на ринку Центральний.

Депутати проголосували ЗА припинення договору оренди з волинською облспоживспілкою, тим самим поклавши початок процесу перенесення Центрального ринку з історичної частини міста. Очікуємо тепер реакції і тамтешніх підприємців.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Ковелі колишню «тріп-дачу» перебудовують під житло. Хто там буде жити?
Наступна новина Як правильно вибрати срібний браслет? Звертайте увагу на плетіння
Останні новини
Схожі новини