Білі троянди від Михаїла. Митрополит з Волині їздив вітати Епіфанія

Білі троянди від Михаїла. Митрополит з Волині їздив вітати Епіфанія
Фото www.pomisna.info

Митрополит Луцький і Волинський взяв участь у богослужіннях, присвячених Дню тезоіменитства Предстоятеля УПЦ Митрополита Епіфанія.

Про це повідомили на офіційному сайті Волинської єпархії УПЦ.

Владика Михаїл побував у столиці з нагоди дня молитовного спомину святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського і дня тезоіменитства Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Керуючий єпархією взяв участь у богослужіннях, що відбулися у Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі, та привітав Предстоятеля Православної Церкви України.

Митрополита Епіфанія він вітав розкішним букетом білих троянд.

Довідково. 25 травня Церква вшановувала пам’ять святителя Епіфанія, єпископа Кіпрського, який є також і небесним покровителем Предстоятеля Православної Церкви України – Блаженнійшого Митрополита Епіфанія.  Святий Епіфаній Кіпрський жив у IV столітті, прославився простою вдачею, великою стійкістю у вірі, любові та милосерді до бідних. За свої подвиги отримав дар бачити під час Божественної літургії сходження Святого Духа на Святі Дари. Своїм учням він заповідав дотримуватися заповідей Божих, оберігати себе від нечистих помислів і не тримати ні на кого зла. Сьомий Вселенський Собор найменував святого Епіфанія отцем і вчителем Церкви. Ім'я "Епіфаній" походить від слів Θεοφάνια (Богоявлення) та Επιφάνια (Явлення) і в перекладі з грецької мови означає "явлений" .

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Без трусів і з дамськими сумочками. Як лучанки вдягалися в Середньовіччі
Наступна новина «Парковий квартал» у Ковелі: забудовник звітує про зроблене
Останні новини
Схожі новини