Біля Луцька гербіцидами знищили чорнобривці, які волинянин висаджував вздовж доріг

Біля Луцька гербіцидами знищили чорнобривці, які волинянин висаджував вздовж доріг

Отрутохімікати знищили саджанці чорнобривців біля понад 12 зупинок громадського транспорту у селах Сирники і Княгининок, що біля Луцька. Знищені чорнобривці – частина проєкту "Квітучий прапор України".

Про це Суспільному розповів квітникар Василь Рижук, який їх саджав.

Саджанців разом із однодумцями висіяв у квітні, вклав свої гроші і працю, – розповідає чоловік. Знищені квіти помітив, коли приїхав на зупинки, щоб перекопати землю на квітниках. 

Василь Рижук вже 25 років сіє на узбіччях автошляхів чорнобривці та соняхи. За цей час уквітчав майже 840 кілометрів. Говорить: це уперше його квіти обприскали хімікатами.

На автошляху Луцьк-Ковель, де розташовані зупинки зі знищеними квітами, наприкінці травня на початку червня обробляли гербіцидами майданчики для пасажирів, телефоном розповіла Суспільному Оксана Михальчук, фахівчиня зі зв’язків із громадськістю Служби автомобільних доріг в області. З її слів, злого умислу дорожники не мали.

Зі слів Василя Рижука, попри неприємну ситуацію, продовжить заквітчувати автошляхи. У поліцію через знищення чорнобривців не звертався, збитків поки не рахував.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку автівка на шаленій швидкості перетнула кільце і «вилетіла» на узбіччя. Відео
Наступна новина Як волинянам отримати другу дозу вакцини від коронавірусу
Останні новини
Схожі новини