Біля Луцька УПЦ МП будуватиме церкву

Біля Луцька УПЦ МП будуватиме церкву
Освячення місця під майбутній храм (фото із сайту Волинської єпархії УПЦ МП)

У селі Несвіч Луцького району будуватимуть новий Свято-Михайлівський храм УПЦ МП. Наразі тут освятили хрест, наріжний камінь, фундамент майбутньої будівлі та заклали пам’ятну капсулу.

Подія відбулася у неділю, 6 вересня, повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ МП.

На урочистості був присутній архієпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, благочинний Білостоцього благочинного округу прот. Володимир Мелесь, настоятель місцевої громади протоієрей Миколай Ковальчук тощо.

Довідково 
У лютому 2019 року Свято-Михайлівський храм, який є у селі, перейшов до ПЦУ.
Пізніше громада УПЦ МП втратила статус юридичної особи: 18 березня 2019 року розпорядженням голови Волинської ОДА на користь ПЦУ перереєстрували саму громаду, а потім ще одним розпорядженням передали храм, який є пам’яткою архітектури, у користування утвореної громади ПЦУ.
Віряни УПЦ з настоятелем протоієреєм Миколою Ковальчуком молилися в церковному будинку. Цей будинок побудували на ділянці, яку виділили поруч із храмом безпосередньо священнослужителю.
днак Городищенська сільрада почала процес оформлення цієї ділянки, на якій зведено церковний будинок, на нову громаду ПЦУ. Приміщення опечатали.
Після цього громада УПЦ збиралася на молитву в наметі, встановленому біля храму, і шукала заміну церковному будинку. З настанням холодів віруючі збиралися в будинку однієї з парафіянок.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на Дубнівській, де сталася смертельна аварія, просять встановити «лежачого поліцейського»
Наступна новина Під Луцьком ремонтують міжнародну дорогу. Показали, як вона змінилася
Останні новини
Схожі новини