«Біженці навряд чи захочуть потрапити в Україну», – глава СБУ Іван Баканов

«Біженці навряд чи захочуть потрапити в Україну», – глава СБУ Іван Баканов

Голова Служби безпеки України Іван Баканов вважає, що біженці з країн Близького Сходу навряд чи спробують нелегально потрапити на територію України.  

Про це він сказав у неділю, 14 листопада, під час брифінгу у Луцьку.

Нагадаємо, в обласному центрі Волині відбулась закрита нарада за участю секретаря РНБО, керівників СБУ, міністерств оборони, внутрішніх справ, голів ОДА прикордонних областей щодо ситуації на білорусько-польському кордоні.

"Це добре підготовлена і спланована спецоперація Росії та Білорусі для тиску на європейські країни. Відповідно планів перенаправити мігрантів в бік України немає. Але в разі зміни погоди чи погіршення ситуації з ковідом, вони можуть неконтрольовано спробувати потрапити в Україну. Хоча це малоймовірно", - сказав Іван Баканов. 

Нагадаємо, сьогодні, 14 листопада, група з 50 мігрантів з Близького Сходу силою прорвалася з Білорусі на територію Польщі в районі населеного пункту Стажина.

Також стало відомо, що озброєні білоруські силовики прибувають до польсько-білоруського кордону у районі пропускного пункту Кузьниця. А згодом біля польського кордону відкрили вогонь зі сторони Білорусі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Громадян Білорусі пропускатимемо без проблем», – секретар РНБО на нараді в Луцьку
Наступна новина Мешканців прикордонних областей України застерігають від незаконної допомоги мігрантам
Останні новини
Схожі новини