«Громадян Білорусі пропускатимемо без проблем», – секретар РНБО на нараді в Луцьку

«Громадян Білорусі пропускатимемо без проблем», – секретар РНБО на нараді в Луцьку

У Луцьку відбулась нарада за участю секретаря РНБО, очільників Служби безпеки України, міністерств оборони та внутрішніх справ, голів ОДА через ситуацію на білорусько-польському кордоні.  

Посадовці з'їхались до Луцька у неділю, 14 листопада. Нарада відбулась у закритому режимі без участі ЗМІ.

"Те, що стосується громадян Білорусі, ми без проблем їх пропускатимемо", - сказав секретар РНБО Олексій Данілов.

Голова Служби безпеки Іван Баканов додав, що наразі немає інформації про те, що біженці з країн Близького Сходу планують вирушити в бік України. Тому ця нарада і створення координаційної ради за участю представників областей, що мають кордон з Білоруссю, це превентивні кроки. Наразі планується укріплення кордону. Це план на найближчі два роки.

Водночас найближчим часом, за словами глави МВС Дениса Монастирського, хочуть поставити тимчасові споруди в слабких місцях кордону.

Нагадаємо, сьогодні, 14 листопада, група з 50 мігрантів з Близького Сходу силою прорвалася з Білорусі на територію Польщі в районі населеного пункту Стажина. 

Також стало відомо, що озброєні білоруські силовики прибувають до польсько-білоруського кордону у районі пропускного пункту Кузьниця. А згодом біля польського кордону відкрили вогонь зі сторони Білорусі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля польського кордону відкрили вогонь зі сторони Білорусі
Наступна новина «Біженці навряд чи захочуть потрапити в Україну», – глава СБУ Іван Баканов
Останні новини
Схожі новини