Бізнес висунув 10 найголовніших вимог до влади

Бізнес висунув 10 найголовніших вимог до влади

Члени Спілки українських підприємців (СУП) висунули 10 вимог бізнесу до влади.

Про це пише член Ради директорів СУП Олександр Соколовський на своїй сторінці у Facebook.

Згідно з повідомленням, відповідний документ буде оприлюднено завтра, – повідомляє Mind.ua

Серед вимог на першому місці стоїть заміна податку на прибуток податком на виведений капітал. За словами Соколовського, відповідний проект закону знаходиться в адміністрації президента і не передається до Верховної Ради.

Разом з цим представники бізнесу вимагають лібеhалізації порядку та інструментів здійснення касових операцій і відміну п’ятикратної відповідальності у сфері обліку готівки; зниження навантаження на фонд оплати праці; перехід на електронний документообіг; масштабну приватизацію тощо.

Читати також: Лісопереробний бізнес Волині в полі зору влади. ВІДЕО

СУП вимагає прийняття ряду проектів закону, зокрема, про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання інвестиційної діяльності в Україні (№8124), про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження механізму «єдиного вікна» та оптимізації здійснення контрольних процедур при переміщенні товарів через митний кордон України (№7010), про внесення змін до Митного кодексу України (щодо деяких питань виконання Глави 5 Розділу IV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії та їхніми державами-членами, з іншої сторони (№7473), про внесення змін до деяких законів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (№7034), проекту Кодексу України з процедур банкрутства (№8060), проект закону про медіацію (№3665).

Читати також: Бізнесмен в тренді – Сергій Стрихарчук: «Ми хочемо виробляти свій якісний продукт»

«Квінтесенцією документу є підтримана усім без винятку українським бізнесом заміна податку на прибуток податком на виведений капітал. Впровадження цього податку дасть додаткове зростання ВВП до 2%, і сприятиме поліпшенню інвестиційного клімату – податкова система країни стане більш прозорою і зрозумілою, у тому числі за рахунок скорочення простору для маніпуляцій зі звітністю та представленням викривлених фінансових результатів», – повідомляє прес-служба СУП.

Спілка українських підприємців – це об’єднана сила незалежних українських підприємців, яка створена за межами політичних інтересів з метою захисту інтересів підприємців та формування сприятливого бізнес-середовища в Україні. Зараз до СУП входить понад 620 підприємств.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина 80% волинських підприємств можуть залишитися без газу після 27 травня
Наступна новина Робота з учнівською молоддю - це інвестиції у майбутнє, - Володимир Бондар
Останні новини
Схожі новини