Борги КП «Луцьктепло»: дискусії тривають. ВІДЕО

Борги КП «Луцьктепло»: дискусії тривають. ВІДЕО

Депутати Луцькради не погодили підписання мирової угоди між ДКП Луцьктепло і товариством Тепелен, якому комунальна установа боргує 23 мільйони гривень.

У ДКП «Луцьктепло» донині заарештовані рахунки. Яка причина та чим це загрожу простим лучанам, – у сюжеті Sfera-TV Lutsk.
Попри те, що наразі перебуває у відпустці, на комісію з питань соціально-економічного розвитку та бюджету прийшла доповідати особисто директор установи Валентина Малютіна.  Вирішити питання арешту рахунків ДКП «Луцьктепло» підприємство пропонує, уклавши мирову угоду з фірмою Тепелен, що хоче стягнути з підприємства 23 мільйони гривень.

Валентина Малютіна розповідає,  основними кредиторами підприємства є ДК «Газ України», НАК «Нафтогаз» та ТОВ «Тепелен». Договір про реструктуризацію боргу підписаний з енергопостачальниками і графік сплати підприємство виконувало. Однією з проблем лишається борг «Тепелену», що свого часу, на її думку був створений штучно.

Голова профільної комісії Борис Смаль стверджує, якщо Луцькрада не погодиться заплатити ці гроші з бюджету, то є ризики зірвати опалювальний сезон.

По тому члени комісії взялись за улюблену справу, обговорення та дискусії. Одні кажуть потрібно затвердити текст мирової угоди, інші ж запевняють, поспішати не варто. Зійшлись на тому, щоб потрібно підготувати звернення «Луцьктепла» до ДК «Газ України», аби компанія роз’яснила свою позицію щодо цієї ситуації. Адже Тепелен є лише посередником, а насправді борг нібито існує перед ДК «Газ України».

Зрештою, комісіянти все ж не підтримали проект рішення щодо мирової угоди.  На що Валентина Малютіна зауважила що в неї складається враження що міська влада відсторонилася від проблем Луцьктепла. Адже в комунальному підприємстві працівникам не виплатили зарплату ще за червень. Також є величезний борг від населення. Якщо торік він становив 16 мільйонів, то цьогоріч – вже 40.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Допоможіть молодій волинянці врятувати життя
Наступна новина На Волині у пенсіонерки відібрали труси і посміялися над жінкою
Останні новини
Схожі новини