Бої на сокирах і середньовічні переодягання. У Луцьку буде масштабний лицарський фестиваль

Бої на сокирах і середньовічні переодягання. У Луцьку буде масштабний лицарський фестиваль

31 серпня – 1 вересня у Луцькому замку відбудеться фестиваль «Середньовічний Лучеськ». У програмі – не лише власне бої, а й розваги для містян: безкоштовна стрільба з лука, переодягання у середньовічні костюми, лекції істориків.

Про це під час прес-конференції у вівторок, 27 серпня, повідомили організатори дійства.

Очільник луцького клубу «Айна Бера» Сергій Ващук розповів, що в рамках фестивалю також пройде Відкритий кубок України з середньовічного бою. Це один з етапів відбору до національної збірної. Наразі заявки вже подали більше сотні спортсменів зі всієї України.

Цьогоріч фестиваль триватиме два дні. Будуть, як одиночні, так і масові бої. Вперше – масові бої серед жінок. Лицарі битимуться на мечах та алебардах – дворучних сокирах.

Для відвідувачів будуть безкоштовні розваги: стрільба з лука, фехтування, переодягання у середньовічні костюми та обладунки. Також можна буде спостерігати за роботою ремісників: коваля, гончарів, лозоплетільників. Історики Тетяна Яцечко-Блаженко і Олександр Котис проведуть лекції.

Будуть також майстер-класи з середньовічного танцю та фаєр-шоу. Дорослий квиток на два дні фестивалю коштуватиме 100 гривень, дитячий – 50, на один день – 80 і 40 гривень відповідно. У перший день дійство триватиме з 11:00 до 18:00, у другий – до 21:00.

Дивитись, якими були минулорічні лицарські змагання


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Краще, ніж у проекті: як виглядають таунхауси в ЖК «Струмочок» після фарбування
Наступна новина Благодійність замість квітів: в Україні запустили акцію до 1 вересня
Останні новини
Схожі новини