Була б стаття злочину, а людина знайдеться, – голова УКРОПу на Волині про заяви Савченка

Була б стаття злочину, а людина знайдеться, – голова УКРОПу на Волині про заяви Савченка
Голова Волинського осередку УКРОПу Вячеслав Рубльов

Голова Волинського осередку УКРОПу Вячеслав Рубльов відкидає звинувачення голови облдержадміністрації Олександра Савченка та голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка у підпалі автомобілів останнього.

Про це повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

Нагадаємо, вночі 30 січня двоє невідомих людей підпалили автомобілі, які належать дружині голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка. 

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко пообіцяв, що бере на особистий контроль напади для активістів та політиків, які були на Волині з 2014 року. Багато із них він пов’язує із партією «УКРОП» та «Вартою порядку».

«Я з цим миритися не буду. Я буду захищати людей. Якщо треба буде, я буду «воювати» із політичною партією «УКРОП» і з тими людьми, які сьогодні під їхню дудку грають», – заявив Савченко. 

Він вважає, що до частини нападів причетні «люди, які формують обласну раду в екзилі», натякнувши на те, що голова облради Ігор Палиця здебільшого працює за кордоном.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Така поведінка – не рівень голови ОДА», – в «УКРОПі» відповіли на заяву Савченка

Тим часом Вячеслав Рубльов каже, що Савченко у такий сосіб тисне на правоохоронців, вказуючи на тих, кого він вважає замовниками.

«Замість того, аби дозволити компетентним органам займатися розслідуванням підпалу, і голова ОТГ і голова облдержадміністрації почали скидати все на опонентів – партійців УКРОПу. Тобто, виходить, що Савченко тисне на правоохоронців, вказуючи на тих, кого він вважає замовниками», – зазначив Рубльов.

Він заявив, що партійці УКРОПу не причетні до цього злочину.

«Голова ОДА взяв на себе функцію суду, що не припустимо в демократичному суспільстві. Безпідставні звинувачення, нагадують, як в ДНР знайшли візитку Яроша», - зазначив Вячеслав Рубльов. 

Та додає: така діяльність це не рівень представника Президента на Волині розкидатись голослівними звинуваченнями.

«У 30-ті роки НКВС таким займалась, як зараз Савченко. Чиновники повинні працювати над бюджетом, над його наповненням, над розвитком області, а не воювати з неугодними – це і так підриває довіру до президентської вертикалі влади у волинян, – каже політик. – Така клоунада, яку влаштував голова облдержадміністрації, це не рівень чиновника, голови обласної державної адміністрації, а принцип: була б стаття злочину, а людина знайдеться».

Нагадаємо, у поліції розглядають декілька можливих версій щодо скоєння підпалу майна, яке належало родині голови Підгайцівської ОТГ Юрію Семенюку. Серед них, зокрема, підприємницька діяльність родини власника транспортних засобів, а також політична або фінансово-господарська діяльність посадової особи одного із органів місцевого самоврядування.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Підпал техніки родини голови Підгайцівської громади: у поліції назвали версії
Наступна новина Ірина Луценко назвала Гриценка брехуном і заявила, що подасть на нього у суд
Останні новини
Схожі новини