Через карантин Луцьк може втратити 90 мільйонів гривень

Через карантин Луцьк може втратити 90 мільйонів гривень
Фото ІА Волинські новини

Через зупинку роботи бізнесу та податкові зміни під час карантину луцький бюджет може не отримати 90 мільйонів гривень.

Про це стало відомо у четвер, 30 квітня, під час сесії Луцької міської ради.

Директорка департаменту бюджету та фінансів Луцької міської ради Лілія Єлова повідомила, що з березня по травень луцький бюджет може не отримати 90 мільйонів гривень. Це пов’язано з тим, що під час карантину підприємства можуть не платити податок на нерухоме майно, земельний податок, а також орендну плату за землю державної та комунальної власності.

Водночас, каже чиновниця, Луцьк витратив на боротьбу з коронавірусом більше 72 мільйонів гривень. За ці гроші доплачують медикам, купують ліки, засоби захисту, обладнання.

Через це в місті згодом можуть бути проблеми з виплатою зарплат медикам, вчителям, соціальним працівникам, вихователям, працівникам транспорту та комунальникам.

Аби вирішити ці проблеми в міській раді пропонують залишати в міському бюджеті не 60%, а 70% податку на доходи фізичних осіб та скасувати вилучення реверсної дотації у державний бюджет (84 мільйони гривень).

Депутати направили звернення до Верховної Ради України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині на Covid-19 хворіє 21 медпрацівник обласної лікарні, - ОДА
Наступна новина Керівником Держгеокадастру може стати ексголова часів Ющенка
Останні новини
Схожі новини