Через небезпеку фосфатних гір, куди всі їздили фотографуватись, оштрафували «Рівнеазот»

Через небезпеку фосфатних гір, куди всі їздили фотографуватись, оштрафували «Рівнеазот»
Фосфатні гори «Рівнеазоту»

ПАТ «Рівнеазот» - Рівненський завод мінеральних добрив, оштрафували на 233 тисячі гривень. Причина – забруднення навколишніх земель.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського краю у фейсбуці.

В липні працівниками Державної екологічної інспекції України із залученням працівників Державної екологічної інспекції Поліського округу проведено позапланову перевірку дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища Приватного Акціонерного Товариства «Рівнеазот».Під час проведення перевірки відібрали проби зі стаціонарних джерел викидів, стічних вод та проби грунтів.

За результатами лабораторних досліджень та заходів контролю виявлено ряд порушень, в тому числі забруднення земель поблизу відвалу фосфогіпсу, що є порушенням ст.35 Закону України «Про охорону земель».

Вказані порушення зафіксовані в акті перевірки, до адміністративної відповідальності у вигляді штрафів притягнуто посадових осіб підприємства, розмір шкоди, заподіяної державі ПрАТ «Рівнеазот» внаслідок забруднення земель становить 233 тис. 262 грн.

Підприємству наданий припис щодо усунення виявлених порушень та направлено претензію для добровільного відшкодування заподіяної державі шкоди внаслідок забруднення земель фосфогіпсом.

У разі відмови від відшкодування, Державна екологічна інспекція Поліського округу буде змушена звернутись до суду з позовом про стягнення коштів у примусовому порядку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку демонтують рекламу. Адреси
Наступна новина Facebook об'єднає чати Instagram, Messenger та WhatsApp
Останні новини
Схожі новини