Через Волинську митницю везуть все більше контрабанди

Через Волинську митницю везуть все більше контрабанди
джерело фото: Антикор

Волинські митники з початку року направили у правоохоронні органи 41 повідомлення про правопорушення щодо переміщення товарів через кордон.

Про це повідомляє прес-служба ДФС області. 

Окрім задокументованих митниками злочинів контрабанди, росте кількість та розміри штрафних санкцій в адміністративних справах про порушення митних правил. Кількість виявлених випадків недоброчесного переміщення товарів народного споживання через митний кордон України за піврічною статистикою зросла на 1117 справ або на 35%.

Припинено 8 спроб переміщення бурштину з порушенням митного законодавства, 17 спроб  незаконного переміщення товарів продовольчої групи; 22 спроби незаконного переміщення  валюти, 42 спроби незаконного переміщення транспортних засобів, 87 спроб незаконного переміщення тютюнових виробів, 154 спроби переміщення промислових товарів.

Саме промислові товари (електроніка, будівельні матеріали, побутова хімія) складають найбільшу частку у реально вилучених предметах - на суму 31,4 млн гривень.       

Загалом за перше півріччя 2018 року волинські митники тимчасово, до остаточного рішення суду про притягнення порушників до відповідальності,  вилучили товару на 46,7 млн грн, що майже вдвічі більше аналогічного періоду 2017 року.

Сума коштів, перерахованих до держбюджету від реалізації конфіскованих товарів та  штрафів, накладених митницею та судом, у 2018 році складає  12,4 млн гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 26 липня: долар продовжує рости
Наступна новина Для патрулювання автодоріг залучать додатково понад півсотні екіпажів
Останні новини
Схожі новини