Через «Ягодин» намагалися незаконно вивезти деревини на пів мільйона гривень

Через «Ягодин» намагалися незаконно вивезти деревини на пів мільйона гривень

Волинські митники запобігли неправомірному експорту обробленої деревини та вилучили продукції на понад пів мільйона гривень.

Про це інформує Волинська митниця.

У пункті пропуску «Ягодин» увагу митників привернув вантаж, який був задекларований українським відправником як «дерев'яні загострені рейки з грабу та липи». Загалом –  19,8 тонн або 35 тисяч штук. Доданий до декларації Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів теж містив інформацію про граб та липу як сировину для виготовлення цієї продукції. Однак залишалися сумніви, які згодом підтвердив залучений експерт із кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу. Науковець встановив, що насправді у складі цього вантажу містяться дерев'яні рейки здебільшого з сосни, а ще кілька сотень штук – із в'яза. Зрозуміло, що порода деревини значно впливає на ціну пиломатеріалів з неї.

Складено протокол про порушення митних правил за ознаками статті 483 Митного кодексу. Подання митному органу як підстави для переміщення товарів документів, що містять неправдиві відомості, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил із конфіскацією цих товарів. Спеціалізована лабораторія з питань експертизи та досліджень Держмитслужби визначила їхню вартість у 525 тисяч гривень.

Читайте також: Волинянин намагався вивезти через «Ягодин» 2600 пачок цигарок. ФОТО


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку за неправильне паркування сплатили понад 4 мільйони гривень
Наступна новина У луцькій поліклініці відкрили кабінет дитячої ультразвукової діагностики
Останні новини
Схожі новини