Через кордон Волині намагалися перевезти незадекларованого товару на понад 100 тисяч гривень

Через кордон Волині намагалися перевезти незадекларованого товару на понад 100 тисяч гривень
Фото ілюстративне

На Волині почастішали випадки, коли через митницю перевозять нібито секонд-хенд, а насправді – добротні нові речі.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Волинської митниці.

Так, на митному посту «Ковель» у вантажі, що був заявлений імпортером як «вживаний продезинфікований і несортований одяг зі ступенем зносу 25%», виявили оригінальні за кроєм нові жіночі плаття, блузи, светри, сорочки. Усі – лише в одному екземплярі, а всього –  понад сотню одиниць добротного нового одягу європейських виробників вартістю майже 60 тис. грн.

На митному посту «Ягодин» виявили два випадки недостовірного декларування відомостей про комерційну партію вживаних речей, які намагалися вивезти за кордон. Загалом вартість вилучених за двома протоколами про порушення митних правил шкіряних сумок та ременів – понад 50 тис. грн.

Відповідно до Митного кодексу України недекларування товарів комерційного призначення (ст. 472) або подання митному органу недостовірних відомостей про товар (ст. 483) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів із конфіскацією предметів правопорушення.

Читайте також: Через «Ягодин» у потязі хотіли провезти контрабанду


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У боях за Україну поліг лучанин Анатолій Панасюк
Наступна новина На Волині збудували церкву релігійної громади, якої не існує в селі
Останні новини
Схожі новини