Назвали лауреатів Шевченківської премії 2021 року

Назвали лауреатів Шевченківської премії 2021 року

Шевченківський комітет оголосив імена лауреатів Національної премії імені Тараса Шевченка 2021 року. До числа переможців потрапили такі митці, як режисер Валентин Васянович, поетеса Оксана Луцишина, письменник Станіслав Асєєв та інші. Нагородження відбудеться у травні.

Про це повідомляє 24 канал.

Оголошення лауреатів Шевченківської премії відбулось 9 березня у день народження Тараса Шевченка. Переможців визначили у шести номінаціях. Загалом до розгляду комітету преставили 51 твір.

Лауреати Шевченківської премії 2021

Номінація «Публіцистика, журналістика» – Станіслав Асеєв, книга есеїв «В ізоляції».

Номінація «Кіномистецтво» – Валентин Васянович (режисер) та Владлен Одуденко (художник-постановник), художній фільм «Атлантида».

Номінація «Візуальне мистецтво» – Борис Михайлов (фотохудожник), відеопроєкція та фотоінсталяція «Випробування смертю».

Номінація «Література» – Оксана Луцишина, роман «Іван і Феба».

Номінація «Музичне мистецтво» – Олександра Сергіївна Андрусик (директорка агенції), Євген Володимирович Шимальський (співзасновник агенції), Катерина Олександрівна Сула (виконавча продюсерка) – музичне агентство «УХО», цикл «Архітектура голосу».

Номінація «Театральне мистецтво» – Сергій Маслобойщиков (автор інсценізації, режисер-постановник, художник-сценограф), Наталія Рудюк (художниця з костюмів), Олександр Бегма (композитор) – вистава «Verba» за мотивами драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня».

Читати також: На Волині живе двійник Тараса Шевченка

Довідково
Державна Шевченківська премія є найвищою відзнакою в Україні за вагомий внесок у розвиток культури та мистецтва. Її вручають щороку 9 березня із 1961 року у день народження Тараса Шевченка.
У 2020 році, окрім нагороди, лауреатам вручали грошовий внесок – по 192 тисячі гривень.
Розмір премії присуджує президент за допомогою рекомендацій комітету, куди входить 18 діячів культури і мистецтва в Україні. Щодо номінантів на премію 2021 року, то їхні імена назвали у листопаді 2020-го.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька вкрали кликуна
Наступна новина Випускникам Волинського національного університету вручили дипломи магістрів
Останні новини
Схожі новини