Чи підуть діти до школи з 1 вересня? Пояснює міністр освіти

Чи підуть діти до школи з 1 вересня? Пояснює міністр освіти

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, що з 1 вересня школи будуть працювати у звичному форматі: без змішаного чи дистанційного форматів навчання. Навчання у школах з осені відновлюватимуть попри те, що наразі циркулюють нові штами коронавірусу.

Про це він повідомив в ефірі «Сніданку з 1+1», пише Громадське.

«Розвиваються нові штами, які більш активні та агресивні. Але ми розглядаємо ситуацію, що на початку навчального року ще тепло, немає супутніх сезонних захворювань. Тому в школу ми підемо в повноформатному режимі», — заявив Шкарлет.

Також він розповів, що у разі потрапляння регіону у «жовту», «помаранчеву» чи «червону» зону, офлайн продовжать працювати ті школи, у яких 80% працівників вакцинувалися проти коронавірусу. Інакше — школи перейдуть на дистанційне чи змішане навчання.

За словами міністра, у середньому по всій Україні наразі вакцинували до 35% освітян. Кількість вакцинованих різна у залежності від регіону. Так, станом на 15 липня у Волинській області щеплення зробили приблизно 10% освітян, а у Київській — 90%, Житомирській та Львівській — 50-60%, зазначив Шкарлет.

Читайте також: На Волині таки вирішили закрити школи у селах Краска та Доманове


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині таки вирішили закрити школи у селах Краска та Доманове
Наступна новина «З родинного джерела». Що це за фестиваль? Яка програма?
Останні новини
Схожі новини