На Волині таки вирішили закрити школи у селах Краска та Доманове

На Волині таки вирішили закрити школи у селах Краска та Доманове

У Ратнівській громаді ліквідують ЗОШ І-ІІ ступеня у селі Краска та ЗОШ І ступеня у селі Доманове. Таке рішення 10 серпня прийняли на сесії Ратнівської селищної ради.

Про це розповів телефоном Суспільному голова Ратнівської селищної ради Віталій Бірук. За закриття закладів освіти проголосували 18 депутатів із 23.

"Таке рішення прийняли, зважаючи на демографічну ситуацію на території Ратнівської територіальної громади та у зв’язку з низькою наповнюваністю класів у цих школах", — каже Віталій Бірук.

Зі слів селищного голови, у 2020-2021 навчальному році у ЗОШ І-ІІ ступеня села Краска освіту здобувало 30 учнів, а на наступний навчальний рік буде 26: в першому класі – 0, другому класі - 3, третьому класі – 2, четвертому класі – 0, п’ятому класі – 4, шостому класі – 7, сьомому класі – 5, восьмому класі – 5, дев’ятому – 0 учнів.

Чому жителі Краски не хочуть віддавати дітей у іншу школу та яка її історія – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

Дітей із села Краска хочуть перевести у школу І-ІІІ ступенів села Здомишель Ратнівської громади. До неї добиратися — 11 кілометрів. Віталій Бірук каже: "Пустять шкільний автобус із Ратного до Краски та Здомишля". Батьки розглядають й інший варіанти - перевести дітей на навчання до школи у селі Дубечне, сусідньої Дубечненської громади. Сюди діставатися - 7 кілометрів. Поки батьки визначаються до якої зі шкіл переводитимуть дітей, — каже Віталій Бірук. У ЗОШ І ступеня села Доманове навчався 21 учень, а на наступний навчальний рік буде 17: в першому класі – 2, другому класі - 3, третьому класі – 5, четвертому класі – 7.

По школі у селі Доманове питань менше, — каже Ратнівський селищний голова. Дітей із цієї початкової школи переведуть до сусідньої у селі Млинове. Сюди діставатися три з половиною кілометри, їздить шкільний автобус.

Читайте також: Волинське село повстало проти сільради

Педагогів, — каже Віталій Бірук, — будуть переводити до шкіл територіальної громади. У селі Краска — 12 вчителів, а в Доманове - 5. "Поки це питання вирішують", — розповів Суспільному Ратнівський селищний голова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Удар блискавки. На Волині горіли три будинки
Наступна новина Чи підуть діти до школи з 1 вересня? Пояснює міністр освіти
Останні новини
Схожі новини