Чи помре бізнес металопластикових вікон? БЛОГ

Чи помре бізнес металопластикових вікон? БЛОГ

З початку нового тисячоліття в Україні стали популярними металопластикові вікна. Спочатку це був практично «привілей», доступний хіба заможним.  Сьогодні ж при виборі вікон пересічний громадянин без сумніву вибирає вікна з металопрофілю.

Але виникає питання: наскільки вистачить покупців? Адже виробник обіцяє довговічність продукту. Інколи навіть запевняє: якщо будете правильно користуватися – термін придатності необмежений. Виходить, покупець більше не повернеться? А ліміт клієнтів вичерпний...

Що буде далі?

…За останні два десятиліття ринок металопластикових вікон змінився до невпізнаваності. Вікна, які встановлювали на початку 2000-х , і ті, що пропонуються зараз, дуже різняться між собою. Чим саме?

Профіль

Раніше споживачу пропонували вікна, у профілі яких було не більше трьох камер, а у склопакеті – не більше однієї.

Сьогодні ж можна купити вікна, у профілі яких 3, 4, 5, 6 і більше камер. А камери у профілях – це і додаткова теплоізоляція, і краща жорсткість конструкції. Чим більше камер, тим краще вікно береже тепло.

Склопакети

Колись у склопакети для покращення теплоізоляції закачували аргон. Втім, цей газ під дією сонячних променів втрачає свої властивості. Через 6 років його дія припиняється повністю.

Сучасні ж вікна тепло бережуть по іншому: завдяки склу з низькоемісійним покриттям. Таке покриття має ефект «теплового дзеркала». В холодну погоду воно відбиває в середину приміщення тепло від батарей чи інших опалювальних приладів, а теплої пори відбиває теплову енергію сонця, не пускаючи спеку в приміщення.

Однокамерний склопакет з такого скла, перевищує енергозберігаючі характеристики звичайного однокамерного склопакету на 35%, а звичайного двокамерного склопакету – приблизно на 20%.

Колір

З роками збільшилась колірна гама вікон.  Якщо  на початку 2000-х вікна мали не більше трьох варіантів кольору, то сьогодні їх – понад 30!  Через це вікна перестали бути нудним елементом інтер’єру.

Виробники

На початку 2000-х найякісніші вікна, які ставили у себе українці, робили закордоном. Нп Волині найчастіше – з Польщі. В Україні було мало виробників, часто якість виробів була надто низькою, виробники дозволяли собі зловживати, економлячи на металевих профілях, фурнітурі тощо.

Сьогодні ринок вікон в Україні сформувався таким чином, що ми маємо достатню кількість якісних і добросовісних великих українських виробників. Їх ринок збуту – і Україна, і закордон, їх ціна доступніша, обороти дозволяють давати доступнішу, аніж у дрібних виробників, ціну сподивачам. У виграші – всі. 

Отож

Моя відповідь на питання про те, чи помре бізнес металопластикових вікон, однозначна – ні!

Змінюються технології, вдосконалюються можливості, а з ними  росте запит споживача на нову якість продукції. Просто кажучи: українець хотітиме бачити себе вдома нове, сучасне і максимально якісне вікно. А наше завдання – не розчарувати його в цьому очікуванні.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 10 квітня
Наступна новина На Волині цьогоріч побудують 5 футбольних полів. ПЕРЕЛІК
Останні новини
Схожі новини