Вибираєте вікна? Подумайте про дітей! БЛОГ

Вибираєте вікна? Подумайте про дітей! БЛОГ

Знаю з власного досвіду: вибираючи вінка, люди думають передусім про енергозбереження, ціну і сервіс. І мало коли почуєш від замовника…

А тим не менше, враховувати «дитячий фактор» - дуже важливо.

Тож спробую пояснити, як рекомендую вибирати вікна, з огляду на безпеку і комфорт дитини. На початку шкільного сезону варто про це подумати.

Безпека

Про це хочеться не просто наголошувати, а кричати: не економте на дитячому замку!!! Ця річ в середньому коштує 150грн.. Але водночас це саме та річ, яка точно врятувала тисячі дітей від каліцтв і смерті, не давши їм виспати з вікна. Тому - тут без обговорень. Дитячий замок дозволяє відкрити вікно на провітрювання, закрити його повністю, і водночас блокує віконну раму від повного відкривання.

Робоче місце школяра

Робоче місце школяра має бути максимально охоплене природнім освітленням. Що ми робимо для того? Звісно, ставимо стіл дитини біля вікна. Що є абсолютно правильним.

Але! Що робити, якщо саме у той час, коли дитині варто братися за уроки, у вікно нещадно світить сонце? Сонячні промені сильно напікають речі на столі і саму його поверхню. Заважають дитині сконцентруватися. Зрештою, шкодять дитячому зору!

Подумайте, що видно у ваших вікнах

З початком осені світловий день якось швидше пішов на спад, правда? Можна сумувати про наближення зими і холодів… Але варто подумати і  про більш практичні речі. Наприклад, про те, що тепер вечори будуть довгі, і під вашими вікнами (якщо ви живете у приватному будинку чи на першому поверсі) ще довго у темряві ходитимуть люди.

Вони – у темряві, - а ви, з увімкнутим у кімнаті світлом – як на долоні! Воно вам треба?  Краще обладнати вікно чимось і практичним, й естетичним, і надійним.  

Відмовтеся від гардин!

Хоч я й ризикую нарватися на гнів продавців гардин, штор і тюлю, але думки своєї не зміню: такі елементи інтер’єру – справжні «пилозбірники» і розплідники алергічних хвороб. Існує безліч систем сонцезахисту, які просто очищуються від пилу або й кріпляться  зовні приміщення (якщо є технічна можливість). Жалюзі горизонтальні, вертикальні, день ніч, плісе, римська шторка, венус, романстайл, 3д шейд.

Ваш Володимир Луцик


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, яким буде «Парковий квартал»
Наступна новина Лучан запрошують на тренування із лицарського бою
Останні новини
Схожі новини