У Луцьку біля нового переходу облаштують й острівець безпеки. Відео

У Луцьку біля нового переходу облаштують й острівець безпеки. Відео

У Луцьку на вулиці Винниченка нанесли нову дорожню розмітку – поряд із «турбокільцем» облаштували новий пішохідний перехід. Згодом тут облаштують й острівець безпеки.

У соцмережах лучани обурюються: це стане причиною заторів та аварійних ситуацій.Проєктанти під час робочої наради розповіли, що пішохідний перехід, який знаходиться поруч – для університету, пише ІА «Конкурент».

Очільник  департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Осіюк зазначив, що до них зверталися чимало мешканців з проханням облаштувати тут перехід. Відповідно, фахівці розглянули таку можливість.

«Він намальований правильно, чітко. Тільки тут мав запланований острівець із бруківки. Але у зв’язку із тим, що зробити повністю це все у цьому році ми не зможемо відповідно по фінансуванню. То тут намалювали пішохідний перехід. Але з метою, щоб люди привикали до цього всього, перемалюються ці дві полоски організується тут як такий острівець», – сказав чиновник.

В управлінні патрульної поліції Волині розповіли, що розробкою цього проєкту займався департамент ЖГК. В обов’язки проєктантів входить вирахували схему руху, автомобілів та громадського транспорту. Сам проєкт погодили ще у вересні цього року.

«Звернення надійшло від власника вулично-шляхової мережі у місті Луцьку департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради. По результатах розгляду заяви схема була погоджена управлінням патрульної поліції у Волинській області», – пояснив начальник відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції Волині В'ячеслав Кирикилиця.

Крім цього посеред пішохідного переходу за проєктом мають облаштувати острівець безпеки та перенесуть зупинку громадського транспорту з «Яровиці» далі за пішохідний перехід. У департаменті ЖКГ сподіваються, що лучани звикнуть до змін.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулий тиждень на Волині ковід виявили у 234 дітей. У яких школах є спалахи
Наступна новина «Комунальним закладам у громадах треба переходити на тверде паливо», - голова райради
Останні новини
Схожі новини