Найбільші порушники – пенсіонери: у Луцьку патрульні штрафували пішоходів. ВІДЕО

Найбільші порушники – пенсіонери: у Луцьку патрульні штрафували пішоходів. ВІДЕО
Фото: Суспільне

Вчора, 14 вересня, у Луцьку патрульні поліцейські показали, як проводять відпрацювання на дорогах – штрафували пішоходів, які переходили дорогу в невстановлених місцях. Найбільше порушників серед пенсіонерів.

Про це Суспільному розповів патрульний поліцейський Валентин Каштелян.

Людей, котрі переходять дорогу поза пішохідними переходами, каже поліцейський, в місті найбільше в районі проспекту Соборності та Президента Грушевського, на Київському майдані та інколи на проспекті Відродження.

Впродовж години відпрацювання патрульні провели орієнтовно 10 роз'яснювальних бесід та склали дві постанови про порушення. Серед тих, хто отримав штраф – лучанка Олена, яка переходила проїзну частину на Київському майдані між двома переходами.

"Я знаю, що порушила, мене син завжди сварить. Я обходжу, але сьогодні так спішу", – каже жінка.

Коментувати свої дії жінка відмовилася. За перехід дороги у не встановленому місці передбачений штраф у розмірі 255 гривень, – розповіла патрульна поліцейська Єлена Гасюк. До березня 2021 року штраф становив 51 гривню.

"Санкція статті передбачає попередження та накладання штрафу на особу, поліцейський на свій розсуд дивиться, чи вона справді заслуговує покарання у вигляді штрафу чи попередження", – каже поліцейська.

Попередження за перехід дороги в невстановленому місці на проспекті Молоді отримала Людмила. Жінка каже: задумалася і на автоматі перейшла дорогу. 

"Я вибачаюся, більше такого не буде. Це перший і останній раз", – говорить жінка.

Постанову про стягнення поліцейські оголосили водію, який припаркував машину й перебіг дорогу у не встановленому місці. Спілкуватися з кореспондентом Суспільного чоловік відмовився.

Від початку року патрульні поліцейські в Луцьку склали 2 405 адмінматеріалів на пішоходів, які порушили правила дорожнього руху, – зазначила речниця Патрульної поліції Волинської області Валентина Мельник. Окрім того, цьогоріч за участі пішоходів трапилося 75 дорожньо-транспортних пригод, у яких загинули 16 людей, ще 69 осіб отримали травми.

Читайте також: Петицію про ліквідацію муніципальної варти в Луцьку розглянули


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Мета – не зробити якусь лікарню крутішою», – Ляшко про кластеризацію медичних закладів Волині
Наступна новина У Луцьку на «Північному» викрили продавчиню сурогату. ФОТО
Останні новини
Схожі новини