Чи потрібна «Християнська етика» в школах Луцька: думки

Чи потрібна «Християнська етика» в школах Луцька: думки
фото ілюстративне, джерело: https://i.ytimg.com

У концепції Нової української школи немає рекомендацій щодо обов'язкового вивчення першокласниками предмету «Християнська етика». Одні вважають таке рішення правильним, оскільки часом вчителі нав'язували дітям власну віру, інші ж переконані, що виховання на нормах християнства позитивно вливає на учнів.

ІА «Конкурент» запитало у лучан, що вони думають з цього приводу.

«Двояко. Дивлячись як викладати. Діточок треба обов'язково готувати до християнства. Обов'язково. А от як готувати, то тут вже повинні самі батьки давати згоду. І з вчителями, хто буде. Я особисто думаю, що якби приходив священик, то не в рясі, звичайно, а одягнутий в цивільне. І обов'язкова згода батьків, але моя особиста думка, в мене внучки ростуть, обов'язково треба. Але згода обов'язково з батьками. Але треба», – каже лучанин Микола Євгенович.

«Потрібно викладати в школі, бо дітей потрібно змалечку привчати до церкви. У мене в школі «Християнської етики» не було, але якби була, то я, звичайно, відвідував би», – говорить мешканець Луцька Володимир.

«Я вважаю, що предмет «Християнська етика» повинен бути в школі. Тому що людина повинна взнавати про Бога, а вже потім з того, що вона взнала, робити свої висновки щодо того, чи потрібна їй в житті релігія, чи непотрібна. Хоча би якісь основи мають бути. А потім вона з того має сама вирішити, звичайно, коли виросте. Але якщо вона не бути самих основ знати, то вона ніколи не ухвалить правильного рішення», – переконує Іванна.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Зона тиші та куточок настрою: як у Луцьку працює Нова українська школа. ФОТО

«У школі «Християнську етику» викладати не потрібно. Я вважаю, що не потрібно людині насаджувати з самого дитинства якусь певну релігію. Згодом, коли людина стає старшою, вона може сама дійти до цього. Я не розумію, навіщо, поки діти малі, їх водять в школу недільну, в церкву примушують ходити, якщо людині це не подобається і вона проти цього», – каже Дмитро.

«Звичайно, потрібно. Тому що зараз світ такий пішов, що молодь розбещена дуже, вона не має цінностей людських справжніх. Адже Біблія виховує на заповідях Божих. Я вважаю, що це потрібно. Хай молоді люди знають, що таке добро, що таке зло», – вважає лучанка Галина Йосипівна.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У місті на Волині облаштують освітлення в парку. ФОТО
Наступна новина Із концертом та зірковими гостями: у Луцьку відзначили день людей похилого віку. ФОТО
Останні новини
Схожі новини