Чи відмовлятись від щеплень під час епідемії коронавірусу. Пояснює головний медик Волині

Чи відмовлятись від щеплень під час епідемії коронавірусу. Пояснює головний медик Волині

Начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк запевнив, що епідемія коронавірусу – не привід відмовлятись від планових щеплень дітям, якщо є можливість зробити їх, не контактуючи з іншими пацієнтами.

Про це він заявив під час брифінгу у п’ятницю, 3 квітня.

«Пандемія не відміняє планової вакцинації. Якщо є можливість зробити щеплення так, щоб діти не перетинались з іншими відвідувачами, то чому ні? Якщо ж таких можливостей в амбулаторії чи іншого закладу немає, не буде великої трагедії, якщо вакцинація буде зміщена на місяць. Ми мали й більші перерви через відсутність вакцин», - сказав посадовець.

«Але загалом епідемія не є протипоказом до вакцинації. Нехтування вакцинаціями призводило свого часу до більшої кількості жертв, ніж зараз є від коронавірусу. Я сподіваюсь, що період карантину буде не таким тривалим, щоб це позначилось на здоров’ї дітей», - додав Ігор Ващенюк. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Карантинним постам на Волині виділять нові термометри, які не замерзають на холоді
Наступна новина У лікарні доставлять 12 тисяч багаторазових захисних костюмів, - Офіс президента
Останні новини
Схожі новини