Чадний газ над Волинню. Синоптики спростовують чутки

Чадний газ над Волинню. Синоптики спростовують чутки
Фото ілюстративне

Волинські синоптики спростували повідомлення, які поширюють користувачі соцмереж, що нібито над Україною, зокрема й над Волинню, підвищена концентрація чадного газу СО.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

СО – це моноксид вуглецю, безбарвний дуже отруйний газ без запаху. Ексочільниця МОЗу Уляна Супрун заспокоює: в Україні та Європі ніде немає нормальноо рівня СО в повітрі, він всюди завищений, особливо в містах.

Заспокоюють і у Волинському гідрометцентрі: з чадним газом в області все гаразд, але є перевищення за іншими показниками.

«Вчора було перевищення гранично допустимої концентрації діоксиду азоту. Діоксид сірки у нас в дуже низькій концентрації. Сьогодні в нас перевищення гранично допустимої концентрації  фенолу», – каже начальниця комплексної лабораторії Волинськоо гідрометеоцентру Наталія Нікітіна.

Але, наголошують, панікувати не солід. Спеціалісти кажуть, що, попри деякі перевищення, нічого токсичного в повітрі зараз немає, і завищені показники цих речовин – сезонне явище, яке спостерігається щоосені. Його причина – спалювання органіки, викиди автотранспорту.

Окрім машин та недобросовісних господарів, причина ще й у «бабиномі літі». Рекордно тепла погода, а також відсутність вітру спричинюють застій шкідливих речовин у повітрі.

«Як буде вітер – ця хмара просто розвіється. Місто – це джерело викидів автотранспорту. Йде скупчення, і воно не розвіюється. Почнуться вітер, дощ – повітря буде очищатися», – зауажила Наталія Нікітіна.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Наших побажань не врахували». У Луцьку мешканці не задоволені капітальним ремонтом двору
Наступна новина «У Луцьку жінки всі однакові. Як клони», – перукарка, яка вчилася у Лондоні
Останні новини
Схожі новини