Чому Україна втратила Крим: Янукович озвучив свою версію

Чому Україна втратила Крим: Янукович озвучив свою версію

Екс-президент України Віктор Янукович, якого звинувачують у державній зраді, на прес-конференції в Москві заявив, що Україна 2014 року під час подій, які привели до анексії Криму Росією, не прагнула зберегти півострів у складі країни, – передає Сегодня

«Чому здали Крим? Складається враження, що влада зробила все, щоб відштовхнути Крим від України, звільнитися від проблемної території. З урахуванням показань багатьох свідків, які виступили на суді, можна точно сказати, що конкретних дій щодо збереження Криму в складі України тими, хто захопив владу в Києві, зроблено не було», – заявив Янукович.

«Тому будь-які міркування, як це трапилося і чому – відповідь проста: кримчани шукали спосіб як захистити себе і свої родини. Крим – це не просто територія, а насамперед люди. І вони прийняли своє рішення, яке було вимушеним і передбачуваним.

При цьому неможливо відкидати факт того, що ідея шукати захисту у Росії і негайно провести референдум про вихід з-під юрисдикції України була підтримана більшістю кримчан», – заявив Янукович.

Зазначимо, президент України Петро Порошенко в ході допиту у справі про держзраду Януковича розповів, що так званий "референдум про незалежність" в Криму 2014 року не оголошувався, а маніпуляції з датами референдуму "свідчать про поспішність і незаконність дій російської влади, яка таким чином намагалася легалізувати дії РФ".

При цьому президент України заявив, що наприкінці лютого 2014 року в Криму "особисто бачив військових у зеленій формі". За його словами, це були військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації: "як зі складу Чорноморського флоту РФ, так і перекинуті з 20 лютого 2014 року через відповідні аеропорти і порти України без дачі дозволу на це українською державою".

Як відомо, Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відкрилась арт-галерея Наталії Грабовецької «Образ».ФОТО
Наступна новина Дві волинянки візьмуть участь у Паралімпійських іграх в Кореї
Останні новини
Схожі новини