У Луцьку відкрилась арт-галерея Наталії Грабовецької «Образ».ФОТО

У Луцьку відкрилась арт-галерея Наталії Грабовецької «Образ».ФОТО

Луцька художниця Наталія Грабовецька відкрила арт-галерею «Образ». Її урочисте відкриття розпочали із виставки графіки відомого українсько-словенського художника Едуарда Бєльського.

«Галерея знаходиться у гарному старовинному місці і ми хотіли поєднати відкриття з цікавинкою. Один прекрасний, мегаталановитий художник Едуард Бєльський згодився взяти участь у презентації галереї, надавши свої картини. Він – цікавий, простий, доступний у спілкуванні», - розповіла власниця галереї Наталія Грабовецька.

Читайте також: Художниця Наталія Грабовецька: Натхнення черпаю у спілкуванні з позитивними людьми

До слова, Едуард Бєльський – уродженець України, але живе та працює у Словенії. Його картини бачив чи не увесь світ – він демонстрував свої роботи в Європі та Америці.

У луцькій арт-локації «Образ» він презентував близько 15 графічних робіт, об’єднавши їх темою янголів.

«Янголи на графіці Бєльського – різні, дуже характерні, сумні, веселі… Думаю, що янголи не лише на небі, їх і на землі багато. Янголи – це добрі люди…», - поділилася враженнями від виставки луцька художниця Наталія Грабовецька.

Щоб Едуард Бєльський не забував свого коріння, Наталія Грабовецька подарувала йому українську вишиванку, які він одразу охоче вдягнув.

Галерея «Образ» знаходиться у центрі міста, в старовинному підвалі колишнього монастиря. Ще протягом тижня у ній триватиме експозиція Едуарда Бєльського. А загалом, за словами Наталії Грабовецької,  у галереї плануються не лише виставки художників, а й благодійні вечори, майстер-класи для дітей.

«Дуже хочу, щоб ця галерея прикрашала наше місто, а я для цього сумлінно і старанно працюватиму», - наголосила Наталія Грабовецька.

Привітав з відкриттям галереї і голова спілки художників Волині Володимир Марчук. Він зауважив, що галерея стане повноцінною після «хрещення», тобто виставки іконопису, яка запланована найближчим часом.

Текст: Ірина КОСТЮК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку від холоду помер ще один безхатько. ВІДЕО 18+
Наступна новина Чому Україна втратила Крим: Янукович озвучив свою версію
Останні новини
Схожі новини