«Дати шанс на розвиток, а не заважати». У Волиньраді вирішили допомогти проблемній громаді

«Дати шанс на розвиток, а не заважати». У Волиньраді вирішили допомогти проблемній громаді
Під час засідання бюджетної комісії Волиньради

Гуто-Боровенська ОТГ Камінь-Каширського району звернулася до депутатів Волиньради із проханням виділити кошти на стадіон у формі своєрідної компенсації за роботу на своїй території підприємства «Волиньприродресурс».

Про це йшлося на на засіданні бюджетної комісії облради, повідомляє Сфера-ТВ.

Представники громади нарікали на те, що, мовляв, на місцевих природніх ресурсах заробляють і держава, і громада області, а людям на місцях залишаються крихти.  

«Що нам коли держава вернула? Всі казали: якщо буде ОТГ – буде допомога. Де ваша допомога?» – звернувся депутат Камінь-Каширської райради Костянтин Марчук.

За словами голови Волиньради Ірини Вахович, проблема полягає в тому, що нині є аж 22 ОТГ, які потребують фінансової допомоги. Очільниця представницького органу висловила свою думку про те, як можна вирішити цю проблему.

«На сьогодні створена 51 ОТГ, і з них 22 мають проблеми з фінансуванням. Інші більш-менш можуть вижити. Інша справа – що ми можемо зробити взагалі? Який поштовх можна дати, щоб розвиватися? Однозначно це є природні ресурси», – сказала Ірина Вахович.

Назустріч Гуто-Боровенській громаді все-таки пішли. Клопотання ОТГ підтримали. Кошти, якщо проголосує сесія, виділять із резервного фонду.

Перед ухваленням рішення комісії депутат обласної ради Володимир Бондар виступив з обгрунтуванням такого компромісу: 

«Поки ми не прийдемо до  людей, поки вони не повірять, може, десять раз доведеться приходити і робити такі кроки назустріч, які виправдають нас. Ми перші цим шляхом йдем. То для того, щоб дати шанс підприємству, треба використати всі можливості, щоб воно могло працювати, розвиватися і не заважати йому. А тоді спитати, як були використані можливості, як були використані кошти. Люди потребують оцього діалогу», – сказав обранець.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Людей – тьма-тьмуща». Як у Луцьку минув перший день видачі електронних квитків
Наступна новина Як вижити луцькій книгарні «Освіта»? Просять вирішити долю магазину
Останні новини
Схожі новини