Як вижити луцькій книгарні «Освіта»? Просять вирішити долю магазину

Як вижити луцькій книгарні «Освіта»? Просять вирішити долю магазину
Луцька книгарня «Освіта»

У Луцьку директорка книгарні «Освіта» просить вирішити долю закладу. 

Про це йшлося на засіданні постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, повідомляє ІА ВолиньPost.

Директорка книжкового магазину Оксана Грінченко пояснила, що сьогодні підприємству важко через високі комунальні тарифи та непросте конкуретне середовище. Але, з її слів, основна проблема – приміщення.

«Освіта» – підприємство обласної комунальної власності. Однак будівля, в якій зараз розміщений магазин, належить до комунальної власності міста Луцька. Муніципальна влада декларує наміри про продаж цього приміщення, втім на ці дії є заборона суду.

Між тим, зі слів Оксани Грінченко, міська рада не бажає укладати з книгарнею договору оренди на пільгових умовах, а комерційний тариф магазину сплачувати не під силу. Керівництву магазину пропонували змінити локацію та переселити книгарню в інше приміщення, яке належить до обласної комунальної власності, але, зі слів, Оксани Грінченко прийнятного варіанту допоки немає.

Вона пропонує депутатам остаточно визначитися з долею підприємства.

Майнова комісія вкотре пропонує керівництву обласної ради провести перемовини з Луцької міськрадою та знайти компромісне рішення вирішення проблеми.

Нагадаємо, приміщення у центрі Луцька, де знаходиться книгарня «Освіта», у серпні 2018 року вирішили продати

У лютому 2019-го Волинський господарський суд вирішив, що відчужувати приміщення книгарні не можна. 
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Дати шанс на розвиток, а не заважати». У Волиньраді вирішили допомогти проблемній громаді
Наступна новина Ноутбуки замовлятимуть піцу. Про що говорив у Луцьку гендиректор Lenovo Ukraine Тарас Джамалов
Останні новини
Схожі новини