Де на Волині найбільше хворих на грип

Де на Волині найбільше хворих на грип

За останній тиждень значно зросла кількість жителів Волині, які захворіли на грип інші вірусні інфекції.

Як повідомила заступник директора Волинського обласного лабораторного центру Лариса Дудковська, перевищення епідемічного порогу зареєстровано в Шацькому районі та місті Луцьку, передає Суспільне Волинь.

У 80-ти навчальних закладах області призупинили навчання до кінця тижня. Водночас, більше 20 шкіл Волині учора відновили навчальний процес.

– Ситуація з ГРВІ і грипом за останній тиждень погіршилася, епідпоріг вперше за всі ці тижні ми перевищили майже на 8%, – каже Лариса Дудковська. – 97 тисяч волинян перехворіли за весь епідсезон, а за минулий тиждень у нас перехворіло 8 100 осіб. Ми маємо у семи випадках грип В, це сезонний грип, визначався він в осіб, які лікувалися в закладах Луцька, Луцького району, Ківерцівського району. Поки що ми не досягли піку захворюваності минулого року – минулий рік більш агресивно проходив, з більшими піками.

За словами Лариси Дудковської, якщо з понеділка кількість хворих дітей у навчальних закладах перевищуватиме 20%, то спеціалісти рекомендуватимуть і надалі відтермінувати початок навчального процесу. На сьогодні найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровані у Маневицькому, Володимир-Волинському, Камінь-Каширському районах.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У FigliMigli дітлахи робитимуть найбільший в місті бургер
Наступна новина У січні волиняни понад 6 тисяч разів подорожували з ПриватБанком
Останні новини
Схожі новини