Делегація з Ліппе, житло для сиріт та бюджетні питання: якою була позачергова сесія у Луцькраді

Делегація з Ліппе, житло для сиріт та бюджетні питання: якою була позачергова сесія у Луцькраді

Луцьк відвідала делегація з партнерського краю Ліппе у складі одинадцяти людей. Гостей вітали під час позачергової сесії у Луцькій міські раді. 

Так, делегація з Німеччини завітала на позачергову сесію міськради, – йдеться у сюжеті телеканалу Сфера-ТВ.

Керуючий справами адміністрації Ліппе Карл-Айтель Йон відзначив активну співпрацю між містами і в цілому позитивні  враження від міста. Гості з Німеччини подарували прапор свого краю.

Зі свого боку за вагомий внесок у розвиток партнерської співпраці між краєм Ліппе та Луцьком, а також успішну реалізацію спільних проектів Григорій Пустовіт вручив подяки деяким членам делегації.

Далі перейшли до основного завдання - розгляду порядку денного. В пріоритеті, як завше - бюджет. Спершу Григорій Пустовіт зазначив, що понад 4 мільйони гривень, довкола яких мав місце публічний резонанс, таки залишаться у системі дошкільної освіти: кошти, необхідні для виплати зарплат працівникам «знімуть» з інших напрямків. І додав, що якби Уряд дотримувався взятих на себе зобов'язань, і не довелося б зараз мудрувати, як звести та збалансувати  бюджет і закрити освітні питання

Зважаючи на закид з боку міських чиновників представникк виконавчої вертикалі, голова ОДА Олександр Савченко прокоментував, чому складається така ситуація, що саме місцева влада змушена шукати значні кошти на заробітні плати працівникам освіти.

На що голова адміністрації поділився переконанням, що на такі першочергові потреби видатки завжди є, а те, що міська влада в Луцьку, мовляв, не вміє правильно розподіляти бюджет - зовсім інше питання.

Далі на позачерговій сесії Луцькради, директор департаменту фінансів Лілія Єлова повідомила, про потребу перерозподілу 9-ти мільйонів гривень субвенції з держбюджету. Кошти спрямували на забезпечення пільг та придбання житла для дітей сиріт.

Окремо розглянули розподіл понад 60-ти мільйонів гривень від перевиконання цьогорічного міського бюджету. Найбільші суми з цих коштів отримають комунальні підприємства «Луцьктепло» та «Луцькводоканал» на різні потреби, переважно на погашення боргів та виконання договірних зобов’язань.

Також майже шість з половиною мільйона гривень потрапить в систему охорони здоров’я для виплати зарплати. Іншу суму розподілили на різні видатки ЖКГ, соціальної та інших сфер. 
























 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Курс валют на 12 грудня: долар і євро різко втратили у ціні
Наступна новина Депутати Луцької райради вимагають не втручатися у передвиборчий процес. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини