«Деякі громади господарюють так, що інвестори не хочуть вкладати гроші», - Володимир Бондар

«Деякі громади господарюють так, що інвестори не хочуть вкладати гроші», - Володимир Бондар

Депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар вважає, що деякі об’єднані громади у Ратнівському районі не працюють над залученням інвесторів.

Про це він розповів у коментарі «Першому».

«На превеликий жаль, прикордонні громади, які в принципі мають переваги і могли б претендувати на серйозне положення, не до кінця використовують свої можливості. Наприклад, я не бачу, щоб Заболоттівська громада вела політику, спрямовану на залучення інвестицій. Громада повинна дбати, аби інвестору хотілось вкладати гроші. Особливо активними повинні бути депутати місцевої  ради. А такої активності я чомусь не помічаю», - зауважив Володимир Бондар.

З його слів, об’єднані територіальні громади повинні залучати для власного розвитку сторонні кошти, а не розраховувати лише на бюджет.

«А от в Забродівській громаді трохи інша ситуація – там залучають доволі багато інвестиційних коштів, хоча не мають ні кордону поруч, ні якихось привабливих земель. Звідси висновок – в першу чергу потрібне бажання. Хочеться побажати керівникам новостворених громад розуміти свою відповідальність перед людьми, які їх обрали», - наголосив депутат.

Також він нагадує – невдовзі процес добровільного об’єднання громад завершиться, адже про це уже повідомив новий прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

«Думаю, що повинне відбутись примусове об’єднання, бо на добровільне було вдосталь часу. На жаль, не всі громади скористались своїм шансом», - зауважив Володимир Бондар.

 

Позитив: реформа допомагає приймати рішення.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Хто не любить лісу, довго тут не затримується»,  – лісничий Віталій Сидорчук
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Субота-неділя, 14-15 вересня
Останні новини
Схожі новини