Волинь зустріла спортсменів-переможців Warrior Games. ФОТО

Волинь зустріла спортсменів-переможців Warrior Games. ФОТО

Захисників-спортсменів – переможців Warrior Games (Ігри Воїнів) Майю Москвич та Павла Ковальського, які завоювали 5 медалей, зустріли та привітали на Волині.

Про це інформують в облраді.

Warrior Games (Ігри Воїнів) – мультиспортивні змагання, організовані Міністерство оборони США, серед військовослужбовців і ветеранів, які отримали поранення. Для команди України участь у цих змаганнях стала дебютною. 

Волинську область представляли троє ветеранів: Майя Москвич, Богдан Оксентюк та Павло Ковальський. 

Зокрема, Павло Ковальський змагався у п'яти видах спорту: стрільба з лука, веслування на тренажері, гольф, стрільба з гвинтівки, волейбол, баскетбол та виборов нагороди усіх ґатунків (золото та бронза – стрільба з лука, срібло – волейбол сидячи). 

Майя Москвич виборола золото у змаганнях зі стрільби з лука та стрільби кульової.

«В цих змаганнях беруть участь воїни, які сильні духом, які героїчно захищають нашу Батьківщину і на військовому, і на спортивному фронті. Завдяки їм в Орландо лунав Гімн України та майорів український прапор. Ми щиро вдячні вам за ваш незламний дух та величезну волю до перемоги», - зазначив голова Волиньради Григорій Пустовіт.

Павло Ковальський розповів, що українську команду у США зустріли дуже тепло. Окрім того, воїни змогли узгодити питання щодо лікування поранених бійців, протезування, фізичної реабілітації. 

«Нам потрібно розвивати ветеранський рух на Волині і в країні загалом. У США дуже потужна база реабілітації військових, і ми побачили багато цікавого, що можна перейняти Україні для роботи із ветеранами, які повернуться з війни. Нам треба створити такий центр на Волині», - додала Майя Москвич.

Спортсменів відзначили грамотами та цінними подарунками.

Читайте також: У Луцьку вітали учасників Чемпіонату Європи з важкої атлетики


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку намалюють найбільшу в світі картину на полотні, - Корсак
Наступна новина У лісі на Волині виявили тіло 79-річної жінки
Останні новини
Схожі новини