До Луцька на фестиваль «Оберіг» з'їхалися таланти з усієї України

До Луцька на фестиваль «Оберіг» з'їхалися таланти з усієї України
«Оберіг-2018»

У Луцьку упродовж трьох днів – 7-9 листопада – відбувається Всеукраїнський фестиваль авторської пісні та співаної поезії «Оберіг». 

Цього року він святкує ювілей: 30 років тому Луцьк оголосив про пошук українських талантів  у жанрах співаної поезії та авторської пісні, аби нагадати українцям про те, що наша держава здавна славилась своєї величною культурою і цим вирізнялася з поміж інших, інформує Сфера-ТВ.

Місія фестивалю – відшукати молоді креативні таланти, та представити їх публіці.

«Оберіг власне став надбанням української культури і він же  й породив цілий пласт української культури», – каже депутат Волиньської обласної ради, співорганізатор фестивалю «Оберіг» Сергій Сівак

Читати про фестиваль «Оберіг-2018».

Свої таланти показуватимуть 62 зареєстровані учасники з усієї України. Для гостей організцвали екскурсії до Луцького замку та музею Волинської ікони, аби вони більше перейнялись саме місцевою атмосферою.

Цьогоріч  фестиваль має ще одну гілку, що має назву «Студентський оберіг» .

«Звичайно, є певні новинки цьогоріч – буд «Оберіг» студентський. Він відбуватиметься у Східноєвропейському національному університеті», – повідомив перший заступник голови Волинської обласної ради, голова оргкомітету Юрій Поліщук.

Організатори пишаються, що такий масштабний конкурс проводиться саме у нашому місті.

«Талантами багата наша країна. Луцьк так само гідний того, щоб приймати серед розмаїття інших фестивалів ось такий оригінальний і дуже потрібний фестиваль, який на часі для України», – зазначила директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

Уже цієї суботи, 9 листопада, відбудеться гала-концерт лауреатів фестивалю, де виступатимуть найкращі.

Захід має і благодійний напрямок: кошти, зібрані на концертах будуть переказані на потреби військових частин нашої області. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому важливо працевлаштовувати людей з інвалідністю? Волинським роботодавцям влаштували навчання
Наступна новина Призначили виконувача обов'язків ректора СНУ
Останні новини
Схожі новини