Чому важливо працевлаштовувати людей з інвалідністю? Волинським роботодавцям влаштували навчання

Чому важливо працевлаштовувати людей з інвалідністю? Волинським роботодавцям влаштували навчання
Бліц-навчання для роботодавців

Волинський обласний центр зайнятості започаткував серію бліц-навчань для роботодавців щодо працевлаштування осіб із інвалідністю.

У четвер, 7 листопада, тематичні заходи за участі директора Волинського ОЦЗ Романа Романюка відбулися на базі Локачинської та Горохівської районних філій Волинського ОЦЗ, повідомили у відділі інформаційної роботи відомства.

Із вітальним словом до учасників бліц-навчання та обговорення питання працевлаштування особливої категорії жителів Локачинського району долучилися й представники влади, зокрема голова Локачинської районної державної адміністрації Віктор Дудечко та голова Локачинської селищної ради Богдан Іус.

У Горохові участь у заході взяв виконувач обов’язків голови Горохівської РДА Андрій Розтока. До бліц-навчання у Горохові долучилася соціальна партнерка служби зайнятості, президент Благодійної місії «Сонце любові» Ольга Дубінська. Напередодні Міжнародного дня людей із інвалідністю Роман Романюк вручив їй подяку за постійну співпрацю та активну участь у житті Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості.

Роман Романюк розповів, що за десять місяців 2019 року послугами Волинського обласного центру зайнятості скористався 1351 безробітний із числа осіб із інвалідністю, а також наголосив, що в базі даних Волинського ОЦЗ нараховується понад шістсот вакансій, на які можуть бути працевлаштовані безробітні з числа осіб із інвалідністю. Тож закликав роботодавців бути активнішими щодо прийняття на роботу таких пошукачів.

Читати також: Працівникам РДА, яких скоротять, допомогти обіцяє служба зайнятості

«Питання важливе і актуальне, адже особи з інвалідністю – це категорія людей, яка потребує особливої підтримки та сприяння в частині зайнятості. Працевлаштування особи з інвалідністю, надання їй можливості бути рівноправним членом суспільства – це не лише безпосереднє дотримання вимог законодавства, а й виконання соціальної місії, демонстрація соціально відповідального принципу ведення бізнесу», – зазначив Роман Романюк. 

Про основи соціальної захищеності, юридичні та моральні аспекти працевлаштування осіб із інвалідністю підприємцям Локачинського та Горохівського районів розповів директор Волинського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів Валерій Шевчук. Він зазначив, що працювати може практично кожна особа з інвалідністю. Основне – аби функції, покладені на такого працівника, не загострювали і не погіршували його фізичного стану.

«Вони справді докладають до праці максимум зусиль. Тож і ми маємо допомогти їм залишатися на робочому місці і допомагати їм», – переконаний Валерій Шевчук.

Упродовж десяти місяців цього року Горохівська районна філія Волинського ОЦЗ працевлаштувала 28 осіб із інвалідністю. Фахівці Локачинської районної філії допомогли знайти роботу десятьом безробітним із цієї категорії. Професійне навчання пройшли дев’ятеро горохівчан і четверо пошукачів Локачинського району. Сьогодні статус безробітного мають 23-є клієнтів Горохівської філії та дев’ятеро – Локачинської.

«Соціальний захист залежить від кожного з нас. Вам як роботодавцям важливо розуміти зону своєї відповідальності. Наша з вами взаємодія націлена на те, щоб особи з інвалідністю не відчували своєї інакшості. Вони – повноцінні члени суспільства і мають рівно стільки ж прав, як і будь-хто з нас. Тому ми як служба зайнятості і ви як роботодавці маємо спільно допомогти цій категорії населення відчути себе потрібними, важливими і захищеними. Важливо, щоб роботодавці розуміли, що закон – це лише додаткова гарантія для осіб із інвалідністю, а головне – соціальна відповідальність», – резюмував Роман Романюк.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина До Луцька їде міжнародний фестиваль документального кіно
Наступна новина До Луцька на фестиваль «Оберіг» з'їхалися таланти з усієї України
Останні новини
Схожі новини