Дочка полеглого Захисника з Волині просить присвоїти батькові звання Героя України

Дочка полеглого Захисника з Волині просить присвоїти батькові звання Героя України

Президента Володимира Зеленського просять присвоїти звання Героя України (посмертно) загиблому волинянину Козачуку Ігорю Олександровичу (позивний «Калина»), головному сержанту 2 стрілецького взводу 2 стрілецької роти 53 батальйону 100 бригади. 

Петицію на сайті Глави держави зареєструвала  дочка Захисника Юлія Козачук 26 травня.

Ігор Козачук, 1973 року народження, загинув 18 травня 2023 року на полі бою внаслідок артилерійського обстрілу під час виконання бойового завдання, в районі населеного пункту Часів Яр Донецької області.

«З перших днів повномасштабного вторгнення приєднався до лав ЗСУ, став на захист нашої держави, як справжній, сміливий чоловік, він знав, що воює за свою країну, за своїх трьох донечок, сімʼю, родину, друзів», – йдеться в тексті петиції. 

«Ігор був в управлінні роти, в управлінні взводу, і навіть смерть його засвідчила те, що він повів себе як справжній командир. Адже в машині було декілька чоловік, він спочатку потурбувався, щоб вижили побратими і весь удар взяв на себе» - поділився спогадами про військового капелан батальйону, побратим, Дмитро Каленюк.


«Якби не «Калина», якби він не опинився переді мною - це був би я на його місці. Буквально якась мить…. Все вирішила якась мить. Він опинився просто переді мною і тепер я тут, а він там. Мій командир був дуже душевна людина, душевний чоловік, був такий добряк. Дуже сумно мені, що ми втратили таку людину. Він з нас завжди був найбільш позитивним, завжди наскільки ми б не були втомлені, виснажені і з довгим перебуванням на позиції, просто фізично він завжди був на позитиві. Він заряджав позитивом решту» - сказав ще один побратим Вадим.

«Ми не можемо передати біль нашої втрати, але ми можемо дуже довго розповідати про мого тата, коханого чоловіка, дбайливого сина, брата, товариша, побратима. Ігор Козачук, «Калина» - гідний почесного звання Героя України! Тому що він був щирим прикладом того, яким має бути справжній українець, справжній воїн. І довів він це найдорожчою ціною - ціною власного життя. Вічна Слава Герою», – зазначила дочка захисника Юлія Козачук. 

Підписати петицію можна тут. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У громаді на Волині повідомили про загибель ще одного Захисника
Наступна новина У Луцькому політесі влаштували масштабне свято для дітей. ФОТО
Останні новини
Схожі новини