Економіка, справедливість, безпека: Анатолій Гриценко про пріоритети своєї стратегії

Економіка, справедливість, безпека: Анатолій Гриценко про пріоритети своєї стратегії

У Луцьку з робочим візитом побував лідер «Громадської позиції» Анатолій Гриценко, який має намір балотуватися у президенти України. Приїхав політик не сам, а з представниками власної команди - Русланом Калініним та Соломією Бобровською.

Волинянам Анатолій Гриценко представив керівника обласного партійного осередку Сергія Чурікова та Олександра Кралюка, який у волинській команді відповідатиме за контакти з атовцями, їхніми родинами та волонтерами.

«Сергій Чуріков вирішує на даному етапі дві ключові проблеми – підготовку плану дій в економіці. Він як підприємець ініціює ті питання та рішення, які пов'язані з оподаткуванням, створенням нормального бізнес-клімату, рівного бізнесового середовища, щоб підіймати економіку.

Сергій Чуріков та Соломія Бобровська

І друга проблема – «євробляхи». Ситуацію треба привести в захищене для людей русло та створити умови пониження і податкового, і акцизного бар'єру, щоб наша держава, яка не може сама виготовляти автомобілі, дала можливість людям законно, легально, із спрощеною процедурою реєстрації їздити на авто», - наголосив лідер «Громадянської позиції».

За словами Анатолія Гриценка, вже за два тижні їхня політична сила оголосить фінальний план дій в сфері української економіки.

«Всі розуміють, що ключові проблеми, які торкаються кожної людини, починаючи від дитячого садка, школи, освітлення, чистої річки, пенсії, підтримки слабких, мають одну відповідь – економіка через економію. Цей напрям для нас ключовий. Вибори – це лише інструмент. Вони пройдуть. Робота будем потім. Але саме після виборів ми бачимо 90% роботи нашої команди», - сказав Анатолій Гриценко.

Отож, головними пунктами його передвиброчої президентської кампанії є:

- економічний розвиток,

- справедливість,

- безпека людини.

Головні думки та своє бачення розвитку України та Волині зокрема Анатолій Гриценко повідав журналістам волинських видань.

ЩО РОБИТИ З БУРШТИНОМ?

«Бурштин – це проблема чи можливість? Зараз і протягом останніх років – це проблема. Ми хочемо, щоб бурштин став можливістю, яка дозволяє працювати в рамках нормативно-правововго поля, берегти екологію та давати «білі» надходження і в місцеві, і в центральний бюджет. І щоб ніяка сволота з правоохоронних органів – поліція, СБУ чи прокуратура, не кришувала це роками, заганяючи людей за межі правового поля і свторюючи проблеми на десятиріччя для екології регіону», - вважає політик.

ЯК БОРОТИСЯ З КОРУПЦІЄЮ?

«Піраміда корупції після обрання чесної влади одразу перетворюється на трапецію. Догори носити не треба. Після обрання на пост президента мені точно носити не треба, як і членам моєї команди. Якщо хтось схибить – вилетить одразу.

Далі будуть системні зміни, які не можу сказати, що одразу викорінять корупцію, бо вона є у всіх країнах, але зроблять так, щоб корупція стала аномалією, яка б засуджувалася в суспільстві.

Через корупцію лише на митниці наш бюджет втрачає понад чотири мільярди доларів щороку. Помножте на 28. Уявіть, скільки б за роки незалежності це було б додаткових коштів для вирішення проблем, які турбують людей щодня. І це тільки митниця!

Серед нашого плану дій буде окремий антикорупційний блок», - сказав Анатолій Гриценко.

Він запевнив, що не допустить приходу до влади своїх кумів чи родичів і тим більше не буде прикривати людей зі своєї команди за корупцію, як це зараз, за словами Анатолія Гриценка, робить Петро Порошенко.

СЛУЖБА В АРМІЇ – ЦЕ ПРЕСТИЖНО

Анатолій Гриценко – полковник запасу, у минулому – Міністр оборони України. На його думку, армія поки не є престижною структурою, але він знає, як зробити, щоби стала.

«Вже звільнилося 11 тисяч контрактників і ще 17 тисяч звільниться до кінця року. Це люди, які отримали бойовий досвід, але вони навряд чи повернуться.

Ключових причин на це є декілька. Перша – неналежне фінансове забезпечення. Ті, хто на фронті, хто готуєтся в тилу з категорії спецназу, повинні отримувати тисячу доларів. Не менше. Оскільки такого немає в Збройних Силах, але така оплата є в інших силових структурах. Це неправильно. Але ті, хто засидівся в кабінетах, не хочуть чути і слухати, що військові не хочуть фарбувати зеленою фарбою траву, витрачати власні кошти на ремонт техніки, виконувати тупі накази… Цю психологію треба міняти і тим, хто проявив себе в середній військовій ланці, давати «зелене світло» на високі посади», - вважає політик.

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко також наголосив, що його команда йде у владу не заробляти, а робити життя українців кращим.

Текст: Ірина КОСТЮК (Перший)

Фото: Павло БЕРЕЗЮК (для Першого)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Робота Софію – у мери Луцька»: жарти у соцмережах
Наступна новина Розповіли, як працюватимуть сервісні центри МВС на Волині у свято
Останні новини
Схожі новини