Ексдиректор музею-скансену у Рокинях отримував надбавку до зарплати, прикриваючись липовим дипломом

Ексдиректор музею-скансену у Рокинях отримував надбавку до зарплати, прикриваючись липовим дипломом

Ексдиректор Музею історії сільського господарства Волині-скансену у Рокинях Олександр Середюк зробив собі липовий документ про науковий ступінь задля надбавок до зарплати.

Про це повідомили на сторніці музею у фейсбуці. 

«Оскільки діяльність колишнього директора музею-скансену має чимало ознак зловживання службовим становищем (про укладення «сам для себе» договору про роялті ми писали раніше), нове керівництво ініціювало низку службових перевірок та подало чимало запитів до різних інституцій, аби оперувати не припущеннями, а доказами. Під час однієї з них виявилося, що Олександр Середюк, який нині займає посаду провідного наукового співробітника музею, не має для цього належних кваліфікаційних вимог. Адже, відповідно до законодавства та кваліфікаційних вимог, провідний науковий співробітник мусить мати науковий ступінь або вчене звання. Також для цієї посади є обов’язковою наявність наукових праць і розробок тематико-експозиційних планів, каталогів музейних збірок», – йдеться у дописі. 

Як зазначають, ще коли Олександр Середюк був директором музею, він отримував надбавку (яку сам же собі нараховував) за наукове звання. Робив це на підставі диплому доктора філософії в галузі історії, виданого Міжрегіональною академією управління персоналом.

Перші сумніви щодо цього диплому виникли через відсутність даних про таке звання на сайті Міністерства освіти та науки України. Тож керівництво музею зробило запит у МОН.

Як йдеться в офіційному листі, той «диплом» не є документом встановленого зразка, не засвідчує наявність у вказаної особи наукового ступеня в Україні та не дає їй права на державні гарантії, встановлені законодавством України для наукових працівників, зокрема щодо отримання доплати за науковий ступінь.

«Ця відповідь означає, що Олександр Середюк не має права займати посаду провідного наукового співробітника. А керівництво музею, виявивши порушення, зобов’язане звертатись до провоохоронних органів, аби цей працівник повернув музею нараховані та виплачені йому протягом багатьох років кошти за наукове звання. Бо відповіді на запит щодо підтвердження диплому від самого Середюка у визначений законодавством термін нам не надійшло», – повідомили на сторінці музею. 

Нагадаємо, музей-скансен у Рокинях з 2018 року виплачує ексдиректору Олександру Середюку роялті (платежі за користування правами інтелектуальної власності). 20% він отримує за екскурсійне обслуговування згідно з договором, складеним ним же. Розірвати договір зможе лише суд.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь приїхав президент Володимир Зеленський. ВІДЕО
Наступна новина У Луцьку попрощалися із народним артистом Олександром Якимчуком. ФОТО
Останні новини
Схожі новини