Епідеміологічна комісія дозволила провести ЗНО: визначили дати

Епідеміологічна комісія дозволила провести ЗНО: визначили дати

Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій дозволила провести зовнішнє незалежне оцінювання з 25 червня до 17 липня. 

Про це повідомила очільниця Міністерства освіти і науки Любомира Мандзій, пише «Українська Правда. Життя».

«Сьогодні Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалила рішення: епідеміологічна ситуація дозволяє провести ЗНО у запланований термін – з 25 червня до 17 липня», – зазначила Мандзій.

Водночас МОН, Український та регіональні центри оцінювання якості освіти, пункти тестування готові провести ЗНО-2020 у безпечних умовах згідно з рекомендаціями Головного державного санітарного лікаря України.

«Ми вдячні партнерам за допомогу в забезпеченні пунктів проведення ЗНО засобами захисту для учасників тестування, інструкторів та медиків», – додала  Любомира Мандзій.

Зазначається, що  під час зовнішнього незалежного оцінювання будуть дотримані такі заходи безпеки:

  • Допуск до тестування відбуватиметься згідно з рекомендаціями Головного санлікаря (температура тіла не вище 37,2 С, відсутність ознак респіраторних захворювань, наявність маски або респіратора).
  • Держпродспоживслужба контролюватиме вимоги до пунктів тестування (відстань між учасниками не менше 1,2 м, масковий режим, наявність антисептиків, дезінфекція приміщень, організована утилізація використаних масок тощо),
  • Діятимуть заходи для уникнення скупчень людей (більше часу для входу, проміжки часу для входу різних учасників, правильна організація черг із дистанцією).
  • Діятиме супровід медиків та Національної поліції.
  • Будуть залучені інструктори не з груп ризику.

Крім того, пункти проведення будуть забезпечені необхідними засобами захисту, а саме: 

  • медичними масками для учасників, інструкторів та медиків,
  • безконтактними термометрами (пірометрами),
  • дезінфікуючими засобами для рук,
  • дезінфікуючими засобами для обробки поверхонь,
  • ізоляційними медичними халатами та захисними щитками для медиків

Нагадаємо, що президент підписав закон про звільнення цьогорічних випускників від обов'язкової державної підсумкової атестації.

За даними МОН це дасть змогу зменшити приблизно на 27-30% кількість учасників тестування й відповідно збільшити соціальну дистанцію між ними в аудиторіях.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найбільше порушень карантину фіксують на ринках та у транспорті, - Луцькрада
Наступна новина У «Волині» – троє нових гравців
Останні новини
Схожі новини