ЗНО не скасовується, а стає добровільним. Що передбачає законопроєкт, поданий Зеленським

ЗНО не скасовується, а стає добровільним. Що передбачає законопроєкт, поданий Зеленським
Фото ілюстративне

Законопроєкт № 3669 «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року», який подав у Раду президент Володимир Зеленський, не скасовує обов’язкового ЗНО, а робить його добровільним. Водночас тестування було і залишається обов'язковим для вступу до закладів вищої освіти.

Про це повідомила виконувачка обов’язків міністра освіти і науки Любомира Мандзій, інформує пресслужба МОН.

Нагадаємо, 17 червня Зеленський подав у Раду законопроєкт, який скасовує ЗНО.

«Новини про те, що у ВРУ зареєстровано законопроєкт про скасування обов'язкового ЗНО, не відповідають дійсності», – йдеться у повідомленні.

«Законопроєкт не скасовує обов‘язкового ЗНО. Він робить добровільним складання державної підсумкової атестації у формі ЗНО" – зазначила під час засідання Кабінету Міністрів т.в.о. Міністра освіти і науки Любомира Мандзій.

За законопроектом випускники цього року можуть добровільно скласти ДПА у формі ЗНО. ЗНО було і залишається обов'язковим для вступу до закладів вищої освіти, наголошують у МОН.

Скласти зовнішнє тестування можуть також і випускники інших років, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2020 році.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

«Міністерство освіти і науки України готове до проведення ЗНО у безпечних умовах та відповідно до рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України і епідеміологічної ситуації. Скасування ЗНО є неприпустимим, оскільки це єдиний об’єктивний механізм прозорого вступу до вишу, а його відсутність створить значні корупційні ризики», – зауважують у відомстві.

Читати також: ЗНО відбудеться, зрада скасовується, – Шмигаль


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський розпорядився підвищити зарплати медикам
Наступна новина Назвали найбільші провали команди Погуляйка
Останні новини
Схожі новини