Епіфаній пообіцяв не захоплювати храми МП

Епіфаній пообіцяв не захоплювати храми МП
Митрополит Епіфаній (фото: Уніан)

Новопризначений предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній запевнив, що ніяких захоплень храмів Московського патріархату з боку нової церкви не буде.

Про пише Українска правда.

«Ніяких захоплень храмів Московського патріархату з боку єдиної церкви не буде. Ті парафії, які добровільно захочуть стати частиною єдиної української православної церкви, вони мають бути прийняті. Але без насильства, без якихось дій, які будуть провокувати в суспільстві нестабільність», - сказав Епіфаній.

Митрополит підкреслив, що все має проходити мирно.

«Я вважаю, що тільки любов, повага можуть бути тією основою, на якій будуть переходити ті парафії, які зараз знаходяться в лоні Російської православної церкви», - підкреслив Епіфаній.

Читати також: У Вінниці громада храму УПЦ МП перейшла до нової церкви

«Ми знаємо, що є багато таких парафій. І, напевно, навіть в кожній парафії є ​​частина прихожан, які готові вже переходити, але, на жаль, немає того механізму досконалого, який би дозволив робити це правильно», - додав він.

Нагадаємо, на Об’єднавчому соборі ухвалили рішення про створення в Україні Помісної церкви. Главою новоствореної церкви став митрополит Переяславський та Білоцерківський Епіфаній.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Тротуари у Луцьку обіцяють розчистити вже сьогодні
Наступна новина Де у Луцьку взяти карнавальний костюм напрокат
Останні новини
Схожі новини