«Феномен Петра Пилипюка»: ТОП-10 порад від генерального директора Modern-Expo 

«Феномен Петра Пилипюка»: ТОП-10 порад від генерального директора Modern-Expo 

Відомий в Україні та світі волинський бізнесмен Петро Пилипюк поділився своїм досвідом та дав поради усім, хто бажає досягнути успіху в бізнесі.

Зустріч з генеральним директором Modern-Expo Group відбулась у РЦ «Промінь» в рамках проекту «Школа свідомого громадянина», який організував Громадянський рух «Cвідомі».

Зокрема, Петро Пилипюк провів публічну лекцію і дав корисні поради щодо того, як формувати бізнес-стратегії, підбирати команду і які з галузей у майбутньому можуть стати хорошим майданчиком для розвитку.

«Скажу відразу – у нас немає намірів балотуватись кудись. Ми не граємось у політику. Ми працюємо, розвиваємо свій бізнес і шукаємо нові горизонти. Я вважаю, що бізнесом повинні займатись професіонали. І зауважу – у Луцьку є купа талановитих людей, а тому й можливість знайти тих, хто поділятиме ваші думки і прагнення. Хто так само, як і ви захоче розвиватись, йти вперед. Тому моя порада – не відкладайте усе на потім. Майбутнє – поруч і зараз. Це і є своєрідним девізом нашої компанії», - розповів Петро Пилипюк.

Усі присутні мали можливість переглянути промо-ролик про діяльність компанії, яка відома у понад 60 країнах світу і є лідером з виробництва та постачання обладнання для рітейлу у Європі.

Петро Пилипюк розповів, що стартував як бізнесмен ще у студентські роки – продавав на зйомній квартирі техніку (магнітофони, телевізори, магнітоли). Та на початку 90-х вирішив з братом почати виробляти меблі для магазинів, скляні стільниці для продуктів і шафи. Перше виробництво облаштували у підвалі, але згодом вдалось викупити частину колишнього заводу-розвалини «Іскра».

Тож за 24 роки йому вдалось не лише відбудувати колись великий промисловий центр, а й відкрити на його базі одне з найбільших виробництв торгового обладнання в Україні та Європі - Modern-Expo Group.

Згодом корпорація відкрила ще кілька представництв та ліній виробництва. Тому нині про бізнес Петра Пилипюка знають у десятках країн світу. Modern-Expo співпрацює з сотнями підприємств і забезпечує обладнанням провідні світові торгові мережі.

«Ми працюємо з такими відомими світовими компаніями, як Pepsi. На вітчизняному ринку… то напевно простіше назвати тих, з ким ми не працюємо…

Щоправда, раджу молодим командам і починаючим бізнесменам – не шукайте собі у партнери підприємства-акули, які можуть вас з'їсти. Шукайте молоді, амбітні компанії, від яких ви отримуватимете користь і з ким у вас запрацює синергія», - радить Петро Пилипюк.

Разом з тим, він каже, що єдиного рецепту успіху – просто не існує. Адже якщо ти маєш класну ідею і класну команду однодумців, гроші на її реалізацію завжди знайдуться. Про це Петро Пилипюк знає з власного досвіду, адже компанія Modern-Expo – це його перший старт-ап, у який 24 роки тому він з братом вклали всього по 300$.

«Більшість ідей і великих проектів починаються з мрії. І тут я пригадую давню приказку про те, що мріяти не шкідливо, шкідливо – не мріяти. Спочатку мрія може виглядати страшнувато… от як наш завод – тодішній завод «Іскра». Але ми зуміли його відбудувати і налаштувати високотехнологічне виробництво. Тому майте на увазі, що кожна ідея має вирости», – зауважує Петро Пилипюк.

Отож ТОП-10 порад від відомого бізнесмена, генерального директора Modern-Expo Group і просто драйвової, успішної людини Петра Пилипюка:

  1. Не повторюйте нічий шлях – ідіть власним до успіху.
  2. Працюйте над рішеннями, які в майбутньому будуть трендовими.
  3.  «Вкладайтесь в інновації, адже єдиний правильний шлях – змінюватись так, як змінюється світ. Відпрацьовуйте операційну досконалість та ефективність роботи, бо час не вічний а марна трата часу – це нераціональність, яка гальмує розвиток», - переконаний Петро Пилипюк.

  1. Формуйте корпоративну культуру, адже ідею можуть сплагіатити, а корпоративну культуру серед ваших працівників – ні.
  2. Формуйте власні, якісні цінності: чесність, відповідальність, повагу, якість, оптимізм і професіоналізм.
  3. Залишайтесь в Україні, адже наша країна – це бездонний колодязь виробничого та інтелектуального потенціалу, який при правильному підході можна перетворити у мега-масштабний проект і зробити на цьому успішний бізнес.

  1. Робіть усе від найменшого до найбільшого – прозоро, чисто. Аби ваш бізнес ріс без «скелетів у шафі» і ваше сумління було чистим.
  2. «Ніколи не «жлобтесь» - платіть зарплати і податки, адже це наша країна і наші люди – а це найцінніше», - переконаний Петро Пилипюк.
  3. Хочеш, щоб у тебе були найкрутіші спеціалісти – створи найкращі умови.
  4. Якщо дуже чогось хочете чи прагнете – звертайтеся, щоб вас почули і Бог почує.

На зустріч з Петром Пилипюком прийшло дуже багато людей – від рядових працівників компаній, до директорів фірм, політики та успішні бізнесмени. Через постійну зайнятість він не так часто має змогу зустрічатись зі ЗМІ чи ділитись досвідом зі студентами. Тож завдяки «Школі свідомого громадянина», який організував Громадянський рух «Cвідомі», лучани  мали змогу в легкій невимушеній атмосфері поспілкуватись з Петром Пилипюком та розпитати його про найменші дрібниці.

Бізнесмен відповів на багато питань і за найцікавіші подарував трьом слухачам книги.

Отож, зустріч з генеральним директором Modern-Expo дала зрозуміти багатьом, що «феномен Петра Пилипюка» полягає у простих речах: хороша ідея, надійна команда професіоналів, чесність і постійна робота над собою.

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Голова Нацполіції представив керівника новоствореного Департаменту стратегічних розробок
Наступна новина В аварії на Волині постраждали 3 людини, в тому числі громадянка Польщі
Останні новини
Схожі новини