«Фестиваль з найменшим наметовим містечком». Спогади Сергія Мартинюка про перший «Бандерштат»

«Фестиваль з найменшим наметовим містечком». Спогади Сергія Мартинюка про перший «Бандерштат»

Арт-директор та співзасновник фестивалю «Бандрештат» лучанин Сергій Мартинюк поділився своїми спогадами про перше проведення фестивалю у 2007-му.

Він пригадав, що тоді наметове містечко складалося лише з одного намету і  зазначив: «Бандерштат» міг тоді увійти з цим фактом у книгу рекордів Гіннеса як фестиваль з найменшим наметовим містечком. Про це йдеться на сторінці Бандерштату у фейсбуці.

«Перший Бандерштат відбувався на території іподрому в далекому 2007 році. Це взагалі була історія із жанру трагікомедії. Фестиваль ми надумали робити за декілька місяців. Я прийшов до колег з пропозицією – давайте зробимо «open air» з молодими українськими гуртами. Прийшов без жодного розуміння, що таке технічне забезпечення заходу, як з гуртами працювати і так далі. Людей було 700.

Для мене і для нашого оргкомітету Бандерштат — це наша гордість, один із наймасштабніших фестивалів країни і справжній подвиг. На наших очах з'являлися і зникали десятки фестивалів, але попри всі труднощі Бандерштат 15 років дарує своїм відвідувачам свято передових зразків сучасної української культури», – зазначив Сергій Мартинюк.

Він зазначає, що саме у 2009-му прийшло відчуття того, що «Бандерштат» вийшов на новий рівень.

«За роки проведення фестивалю я неодноразово зустрічав згадки в російських ЗМІ про Бандерштат як про «осердя фашистського руху» на західній Україні. Фестиваль ставить собі за мету пропагувати сучасний культурний продукт, але аж ніяк не займається пропагандою фашизму та подібних речей.

Кожен рік був по-своєму улюбленим, але ніколи не забуду 2009-ий рік в Гаразджі, виступ Тартака і відчуття, що ми несподівано задали собі якийсь абсолютно новий рівень фесту. І рік, коли до нас приїхав Кузьма… Душевнісь можна було пакувати в наплічники», – додає Сергій Мартинюк.

Нагадаємо, Фестиваль «Бандерштат-2021» відбудеться 6-8 серпня, у селі Рованці, у звичному офлайн форматі. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хлопчик, якого збили разом з братом та батьком, досі у комі. ОНОВЛЕНО
Наступна новина «Де й казали, шо то кобиляче мулуко». Про старі рецепти. ТОМАЧІ
Останні новини
Схожі новини